Vodafone-Eşarj ile şarj istasyonlarına yüzde 100 verimlilik 

İşbirliği, Eşarj elektrikli araç şarj istasyonlarında yüzde 100 verimlilik sağlarken, istasyonların şarj kapasitesini de iki katına çıkacak.

 

Vodafone İş Ortağım, Eşarj işbirliğiyle M2M teknolojilerini Türkiye`de ilk kez otomotiv sektöründe elektrikli araç pazarına taşıyor.

 

Dünya kalitesinde, akıllı ve yenilikçi mobil teknolojileri kurumların hizmetine sunarak iş süreçlerini verimlilik ve rekabetçilik sağlayan çözümlerle desteklemeye odaklanan Vodafone İş Ortağım, otomotiv sektörünün lider enerji kurumlarından Eşarj ile güçlerini birleştirerek, M2M alanında yeni bir işbirliğine imza attı.

 

M2M teknolojilerinin Türkiye elektrikli araç sektöründe ilk defa kullanıldığı bu örnek işbirliği sayesinde, Eşarj elektrikli araç şarj istasyonlarının kullanımında yüzde 100 verimlilik imkanına kavuştu.

 

Türkiye`de ve dünyada hızla gelişmekte olan elektrikli araç sektörünün Türkiye`de M2M teknolojileriyle buluştuğu ilk ortaklığı temsil eden bu işbirliği, Eşarj elektrikli araç şarj istasyonlarında yüzde 100 verimlilik sağlarken, istasyonların şarj kapasitesini de iki katına çıkarıyor.

 

İşbirliği kapsamında, şarj istasyonları ile araçlardaki navigasyon sistemleri arasında M2M teknolojileri vasıtasıyla bağlantı kurularak, şarj ünitesi kullanan kişilerin elektrikli araçları için en yakın istasyonu görmelerine, konum ve uygunluk bilgisi almalarına fırsat sağlanıyor.

 

Vodafone İş Ortağım sunduğu M2M altyapısı sayesinde; şarj işlemleriyle ilgili her türlü ihtiyaçlarını mobil bir şekilde gidermelerini sağlayarak Eşarj müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor.

 

Sistem ayrıca Eşarj`ın müşteri bilgilerini M2M altyapısıyla kolayca görüntüleyip, bunlara daha hızlı ve aktif yanıt vermesine olanak sağlayarak, iş süreçlerinde verimlilik ve tasarruf sağlıyor.

 

Vodafone İş Ortağım ve Eşarj, elektrikli araç sektörünün değişen dinamikleri doğrultusunda önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek potansiyel ihtiyaçlara cevap vermek için işbirliklerini daha ileri noktalara taşımayı planlıyorlar. Bu çerçevede; kullanıcıların üyelik, hesap ve gelir bilgilerini, kullanım istatistiklerini, araçlarının şarj durumunu, tüketim değerlerini ve ödeme takip durumunu kolaylıkla öğrenebileceği şekilde mevcut altyapının geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Bunların yanı sıra, yine yakın gelecekte Eşarj kullanıcıları; Vodafone;un güçlü ve yaygın M2M altyapısı sayesinde gitmek istedikleri son nokta için en ekonomik ve uygun güzergahı internet üzerinde görüntüleyebilecek, seyahat boyunca araçlarını nerelerde şarj edebileceklerini programlayabilecek ve kullandıkları yoğun güzergahlar için şarj istasyonu talebinde bulunabilecekler.

www.geleceginenerjisi.com

31.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR