Hem yerli, hem elektrikli!

TÜRKİYE`de otomotiv sektörü firmalarından Pilotcar, malzemelerinin yüzde 90`ı yerli elektrikli golf aracı üretiyor. Araçların ihracatına da başlandı.

 

Bursa`nın Nilüfer İlçesi`nde Organize Sanayi Bölgesi`nde 2 yıl önce kurulan Pilotcar, Türkiye`nin ilk elektrikli ve yerli golf araçlarını yaklaşık 2 ay önce piyasaya çıkardı. Araçların ilk tanıtımı ise Antalya`da bu yıl 24`üncüsü düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı`nda yapıldı. Bursa`da 4 ayrı fabrikada 50 yıldan bu yana otomotiv sektöründe hizmet verdiklerini anlatan firma yetkilisi Şükrü Özkılıç, 2 yıldır yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucu yaklaşık 2 aydır golf aracı olarak bilinen araçların üretimine başladıklarını söyledi.

 

Araçların golf sahaları dışında oteller, havalimanları, hastaneler, seralar, et kombineleri, fabrikalar gibi birçok alanda kullanılabildiğini anlatan Şükrü Özkılıç, Türkiye`de İzmir, Ankara, Antalya, İstanbul ve Bursa`da, yurtdışında ise İran ve Rusya`da bağlantılar kurulduğu ya da kurulma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

İlk aylarında 50 araç satışına ulaşıldığını belirten Özkılıç, ürettikleri golf araçlarındaki şase, ön takım, amortisör, fren grubu gibi malzemelerin yüzde 90`ının yerli, montajının da yüzde 100 yerli olduğunu açıkladı. Bir şarjla aracın 80 kilometre yol alabildiğine değinen Özkılıç, araç çeşitlerinin ise 2, 4 ve 6 kişilik kamyonet, ambulans ve çöp toplama şeklinde olduğunu kaydetti.

 

Şükrü Özkılıç, golf aracı ile başlattıkları yerli araç üretiminde birkaç ay içinde yol süpürme aracının da aynı şekilde yerli üretimlerinin piyasaya çıkacağını dile getirdi. Özkılıç, 1 yıl içinde de yine elektrikli yüzde 100 yerli denilebilecek kamyonet ile otomobillerin de trafiğe çıkartılacağını dile getirdi. ANTALYA (DHA)

www.dha.com.tr

10 Şubat 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR