Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng Nevşehir`de

Çin`in Türkiye Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Türkiye ile Çin arasındaki sanayi ve teknoloji alanındaki işbirliğinin önümüzdeki yıllarda büyüyerek süreceğini kaydetti.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir`e gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş`ı makamında ziyaret etti. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir`in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Türkiye ile Çin arasındaki son yıllardaki işbirliğinin giderek büyüdüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Teknoloji alanındaki iki ülke arasındaki işbirliğinin turizm alanında da artması için çaba gösterdiklerini ifade eden konuk büyükelçi, ülkesinden gelen Çinli turistlerin Kapadokya bölgesini de görmelerini arzu ettiğini kaydetti.

 

Çin`de 2013 yılının Türk Kültür Yılı olarak kutlandığını ve yılsonuna kadar bu konuda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirten Gong Xiaosheng, bu sayede Çin halkının Türkiye`yi ve Türk insanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacağını vurguladı.

 

Büyükelçi Gong Xiaosheng: "Geçtiğimiz yıl Türkiye ile Çin arasında Uzay teknolojileri, telekomünikasyon ve hızlı tren projeleri başarıyla yürütüldü. Bu yılda güneş ve rüzgar enerjisi konusunda birlikte çalışmalar yapacağız. Çin ve Türkiye arasındaki işbirliği her alanda hızlı bir şekilde ilerliyor. Her iki ülkenin de ciddi bir potansiyeli ve işbirliklerinin bundan sonra daha hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyorum" dedi.

 

Vali Abdurrahman Savaş ise ziyaretlerinden dolayı Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng`a teşekkür etti. Türkiye ile Çin arasındaki dostluk ve iyi ilişkilerin bundan sonraki süreçte de devam etmesi dileğinde bulunan Vali Savaş, Kapadokya bölgesine daha fazla Çinli turist gelmesi için birlikte çalışmalar yapabileceklerini aktardı. 2013 yılın Çin`de Türk Kültür Yılı olarak kutlanılmasının bölge turizmcileri için iyi bir fırsat olacağını dile getiren Vali Savaş, bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde turizmciler ile bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Ziyaret sonunda Nevşehir Valiliği Şeref Defterini imzalayan Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Vali Savaş`a özel bir kutu içerisinde Çin Çayı hediye ederken Vali Savaş`ta konuk büyükelçiye üzerinde Hitit motiflerinin yer aldığı çini bir tabak hediye etti. NEVŞEHİR (İHA)

www.haberler.com

15.03.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR