BASF`tan, `çalışan fikriyle` 50 milyon euro tasarruf

 

2012 yılında dünya genelinde yaklaşık 20 bin fikir hayata geçirildi.

 

Kimya şirketi BASF ve çalışanlarının başarı formülünün temelinde, `iyi şeyleri daha da iyi bir hale getirmek` prensibi yatıyor. BASF, 2012 yılında dünya çapındaki çalışanlarından gelen, verimliliğe yönelik yaklaşık 20 bin öneriyi uygulamaya koyarak, 50 milyon Euro`nun üzerinde tasarruf sağladı.

 

Öneri sahiplerinin yaratıcı ruhunun ve yenilikçi gücünün, toplamda 4,2 milyon Euro`nun üzerinde olan ikramiyelerle ödüllendirildiğini belirten BASF SE Yönetim Kurulu Üyesi Margret Suckale, "Başarılı fikir yönetimi, rekabet gücümüzü arttırıyor ve iş süreçlerimizi geliştiriyor. Hayata geçirilen öneriler, iş güvenliğinin desteklenmesine, sağlık ve çevrenin korunmasına önemli katkı sağlıyor. Bu başarılar çalışanlarımıza ait. Şirkete olan bağlılıklarından dolayı kendilerine en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

 

2012 yılında BASF SE`nin, Ludwigshafen`de bulunan üretim tesisindeki uygulamaya konulan 7 bin çalışan önerisiyle, yaklaşık olarak 30 milyon Euro`luk bir tasarruf sağlandı. Solvent üretim birimi çalışanlarından August Sadowski, Udo Storck ve Willi Haag, tesisin, yüksek hava sıcaklıklarında bile tam üretim kapasitesi ile çalışabilmesi için hava soğutucusunun yeniden inşa edilmesine yönelik bir öneride bulundular. Bu öneri, BASF`ye yılda 2,5 milyon Euro`nun üzerinde katkı sağlıyor. Yetersiz soğutma ve yoğuşma seviyeleri nedeniyle daha önceden tam üretim kapasitesi ile çalışamayan solvent üretim birimleri, artık yaz aylarındaki yüksek talebi karşılayabiliyor. Söz konusu üç çalışan, toplamda 170 bin Euro`ya yakın rekor bir ikramiyenin sahibi oldu.

www.geleceginenerjisi.com

26 Mart 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR