Kaçak elektrik affı

Türkiye`de yüzde 72’lik oranla en yüksek kaçak oranına sahip olan ve 387 milyon dolar bedelle İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu’na satılan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (EDAŞ) devri tamamlandı.

 

Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak’a hizmet götüren Dicle EDAŞ’ta yeni dönemde kaçak oranının her yıl yüzde 10 azaltılması ve devletin kasasına senelik 350 milyon lira girmesi hedefleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile 24 Haziran’da imzalanan sözleşme kapsamında Güneydoğu illerini kapsayan Dicle EDAŞ’ın yüzde 100 oranındaki hissesinin İşkaya-Doğu OGG’ye devri kabineden dört bakanın katıldığı törenle Diyarbakır’da yapıldı.

 

ÇİFTÇİYE YENİ FORMÜL

1 milyon abonesi olan Dicle EDAŞ’ı satın olan OGG adına konuşan Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli’den 600 milyona yaklaşan elektrik borcunu 31 Ağustos’a kadar peşin ödeyenlerden gecikme bedeli ve faiz alınmayacağı müjdesi vererek şunları söyledi: “Yeni bir başlangıç için tüm vatandaşlar bu kampanyadan istifade etsin. Çiftçinin üretim maliyetinden kaynaklanan maliyeti aşağı çekecek formüller geliştiriyoruz. Haram ve kaçak kullanıma son verme sırası artık çiftçilerimizin. Yoksul aileleri fatura ödemekte zorlanıyor, ilgili kamu kurumlarıyla bunun için bir çalışma yapıyoruz. Belli düzeyin altında gelir sahibi olan ailelerin kamu tarafından güvence altına alındığı bir formül arıyoruz. Başvuranlar için kaçak muamelesi yapılmayacak ve ceza kesilmeyecek. Ama biz tespit edersek müeyyideler uygulanacaktır. Halkımızın tükettiği elektriğin bedeli tahsil edilse de edilmese de 1 Temmuz’dan itibaren hergün TETAŞ’a 15 milyon lira ödenecektir.”

www.hurriyet.com.tr / ekonomi

25.07.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR