Beyaz Saray güneş panelleri ile yeşile bürünüyor!

 

Beyaz Saray yeşil oluyor!!!

ABD`li bir yetkili perşembe günü yaptığı açıklamada, güneş panelleri kurulumu için malzemelerin Beyaz Saray`a getirildiğini açıkladı. Barack Obama`nın yeşil enerji konusunda 2010 yılında verdiği sözü yerine getirdiği vurgulanıyor.

 

"Beyaz Saray`ın yerli güneş panelleri ile ülkenin enerji verimliliğini artırma ve güçlendirme planının bir parçası olarak Amerika`nın `Birinci Ailesi`nin ikametgahında monte çalışmalarına başlandığı açıklandı.

 

Gizli kalmak koşuluyla konuştuğu belirtilen resmi bir yetkili, kurulumun içerisinde yeni termostat ve değişken hızlı fanların da mevcut olduğunu belirtti.

 

Tarihi binalar da güneş enerjisi kullanımı ve enerji verimliliği konularına dahil

Bu projenin, özellikle tarihi binaların da güneş enerjisi kullanımı ve enerji verimliliği konularına dahil olduğunu göstermesi açısından önemli bir fayda sağlayacağı vurgulanıyor.

 

Çalışma yaklaşık üç yıl önce Obama yönetimi tarafından verilen sözün yerine getirilmesi açısından önem taşıyor. 2009 yılında göreve gelmesinden bu yana, Obama`nın yeşil enerji yönetimi için gösterdiği pek çok çaba ABD Kongresi tarafından bertaraf edilmişti.

 

Ronald Reagan tüm güneş panellerini çıkarttırmış

Obama gibi bir demokrat olan Eski Başkan Jimmy Carter, petrol krizinin yaşandığı 1970`lerin sonlarındaki başkanlık döneminde, Beyaz Saray`da güneş panelleri kullanımını başlatmış ama halef Ronald Reagan tüm bu panelleri çıkarttırmıştı.

 

Haziran ayında, iklim değişikliği ile mücadele için yeni bir öneri de sunan Obama hükümeti temiz enerji hedefleri için verdiği sözleri tutmaya özen gösteriyor. (Çeviri: Enerji Postası)

www.enerjipostasi.com

19 Ağustos 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR