En hızlı büyüme potansiyeline sahip yenilenebilir enerji kaynağı: Güneş Enerjisi!

 

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin yayınladığı Yıllık Enerji Görünümü Raporu’nda (AEO2013) yenilenebilir enerjideki üretim artışının öncelikle devletin zorunlu yenilenebilir portföy standardı uygulanması (RPS) ile harekete geçirilebileceği belirtiliyor.

 

Hidroelektrik haricinde, biyokütle (yüzde 24) ve rüzgar enerjisinin (yüzde 44) 2011 yılından 2040 yılına büyümenin üçte ikisini oluşturacağının tahmin edildiği raporda, küçük bir tabandan başlayarak olsa da en hızlı büyüme potansiyeline sahip yenilenebilir enerji kaynağının ise güneş enerjisi olduğunun altı çiziliyor.

 

Yenilenebilir enerji üretimi için yürürlükte olan sübvansiyonların sona erdiği varsayıldığında; yenilenebilir teknolojiler için sermaye maliyetinde yapılan güncellemeler; rüzgar enerjisi sistemlerinde yüzde 13 ve güneş PV`de ise yüzde 22`lik bir başlangıç maliyetinde azalma ile sonuçlanıyor.

 

2040 vizyonunda, yenilenebilir enerji projelerinin geliştirilme süreçlerinde; sübvansiyon, doğal gaz fiyatları ve sermaye maliyetleri gibi konuların muhtemel etkisi altında kalınacağı vurgulanıyor.

(Kaynak : The Annual Energy Outlook 2013 (AEO2013) / Hazırlayan: Enerji Postası)

www.enerjipostasi.com

26 Ağustos 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR