Yenilenebilir enerji gittikçe ucuzlayacak!

ABD’de enerji konusunda yapılan yeni bir çalışma, doğal gazın 2025 yılında yenilenebilir enerji ile ikame edilebileceğini vurguluyor.

 

2011 yılında yenilenebilir enerjinin toplam üretim içindeki payının en az olduğu eyaletin Arizona olduğunu belirten çalışma, 2025 yılında Arizona`nın diğer batı eyaletlerine nazaran daha fazla enerji kullanacağını da tahmin ediyor.

 

"Yenilenebilir enerji, doğal gaz kadar ekonomik bir enerji kaynağı"

ABD`de yeni güneş enerjisi projelerinin önemli ölçüde artacağı ve yenilenebilir enerjinin bu sayede daha ucuz olacağını belirten rapor, rüzgar ve güneş enerjisindeki maliyetlerin düşmeye devam etmesi durumunda, 2025 yılında doğal gaz kadar ekonomik bir enerji kaynağı olacağını vurguluyor.

 

"Gaz fiyatları, emisyon indirimleri, yaban hayatı için en az etki, koruma ve sistem güvenilirliği sağlanacak"

 

Denver Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı`nda yapılan söz konusu çalışmada yer alan David Hurlbut; gaz fiyatları ve emisyon indirimleri, yaban hayatı için en az etki, koruma ve sistem güvenilirliği gibi konuların ilerleyen yıllarda yenilenebilir enerjinin doğal gazın yerine ikame edilmesi ile sağlanabileceğini belirtiyor.

 

Çalışma, farklı alanlardaki yenilenebilir enerji kaynaklarına da yoğunlaşıyor. 2025 yılında, Pasifik Kuzeybatı ve Kaliforniya`nın rüzgar enerjisi alanında; Idaho`nu ise jeotermal enerji alanında gelişebileceği vurgulanıyor. (Kaynak: Peakoil / Çeviri: Enerji Postası)

www.enerjipostasi.com

02 Eylül 2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR