Çavuş Köyünde İçme Suyu Güneş Enerjisiyle Vatandaşa Ulaştırılıyor

Malatya`nın Arguvan ilçesine bağlı Çavuş köyünde yapılan sondaj çalışması sonucu bulunan su kaynağı güneş enerjisi panelleriyle pompalanarak vatandaşa ulaştırılıyor.

 

Malatya İl Özel İdaresi tarafından Çavuş köyünde bir süre önce yapılan sondaj çalışması ile su kaynağı bulundu. Kuyudaki suyun evlere dağıtılması konusunda yaşanan sıkıntı için Köyleri Destekleme Programı kapsamında güneş enerjisi panelleri kuruldu. Paneller sayesinde sondaj çalışmasıyla bulunan içme suyu güneş panellerinde üretilen enerjiyle konutları verilmeye başlandı. Köylüler içme suyu dağıtım işlemi için ayrıca para ödemekten kurtuldu.

 

Arguvan Kaymakam Zafer Oktay, Çavuş köyünde su sıkıntısının çözüldüğünü belirtti. İl Özel İdaresi tarafından 2 bin metrelik boru kullanıldığını belirten Oktay, "Sondaj ile bulunan suyun köye ulaşması enerji kaynağı güneş panellerinden sağlanmakta. Güneş panelleri kısmı ve motopomp ihalesini 41 bin liraya gerçekleştirdik. Köylüler de kanalların kazılması ve boruların döşenmesi için maddi ve manevi katkılarda bulundular." dedi.

 

Çavuş Köyü Muhtarı Vahap Genç, uzun süredir içme suyu sıkıntısı çektiklerini belirtti. Kaymakam ile İl Özel İdaresi`nin ortak çalışmasıyla 80 metre derinli 3 litrelik debiye sahip su kaynağı bulunduğunu anlatan Genç, "Köyün su sıkıntısı bitti. 24 saat sularımız akıyor." diye konuştu. Daha önce köye hizmet gelmediğinin altını çizen Genç, "Köyümüze daha önce hizmet gelmemişti. Son dört yılda köyümüzün kanalizasyonu yapıldı, içme suyu geldi, köy sulama suyu geldi köyün içi parke taşları ile döşendi. Bu çalışmaları yaparken devletin imkanları ve vatandaşın yardımlarını da gördük." şeklinde konuştu. (CİHAN)

www.haberler.com

17.09.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR