Telefon ve POS`a güneş panelli çözüm

Muğla`nın Fethiye ilçesinde yaşayan bir tüpçü POS cihazının ve cep telefonunun biten şarjını motosikletine kurduğu sistemle aştı.

 

Motosikletine güneş enerjisi ile çalışan elektrik aksamlı sistem kuran tüpçü bu şekilde şarj sorunu yaşamıyor.

 

Başta akıllı telefonlar olmak üzere kullanma zorunluluğunda olduğumuz elektronik cihazlar günlük hayatımızda önemli bir yere sahip. Özellikle konuşma ve mesajlaşma dışında hemen her işimizde kullandığımız akıllı telefonların en büyük sorununu ise şarj problemi oluşturuyor. Fethiye`nin Çamköy Beldesi`nde damacana su ve tüp satışı yapan Adem Karadağ, geliştirdiği yöntemle bu soruna kendince çözüm buldu. Karadağ, 1 Ekim`den itibaren seyyar satış yapan işletmelerde kullanma zorunluluğu getiren yazar kasa-pos cihazının şarj problemi için kendince icat geliştirdi. Karadağ, motosikletinin arkasına kurduğu sistemle, sipariş götürürken bile hem telefonu hem de yazarkasa POS cihazını şarj edebiliyor. İnternet üzerinden sipariş de alabilen Karadağ, bu sayede akıllı telefonunu sürekli şarj halinde tutabiliyor.

 

Güneş enerjisiyle POS cihazının şarj işleminin hayatını kolaylaştırdığını belirten Adem Karadağ, serviste yaşadığı en büyük sorununun yazarkasa POS cihazının şarjının bitmesi olduğunu açıkladı. Gittiğim bazı müşterilerine cihazın şarjın bittiği için ücreti tahsil edemeyeceğimi söylemek zorunda kaldığını anlatan Karadağ, "Gün geçtikçe bu sıkıntım daha da artmaya başladı. Müşterimin karşısında sürekli mağdur oldum. Bende yaptığım araştırmalar sonucunda motosikletimin arkasına güneş enerjisi paneli ve akü sistemini kurdum. Panel güneşi alıyor, aküye aktarıyor, akü de tamamen biten POS cihazının şarjını 2 saatte dolduruyor. Hatta gün içerisinde şarjım hiçbir zaman yarının altına düşmüyor." dedi.

www.haber7.com

04.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR