İzmir`de Elektrikli Otomobillere Ücretsiz Şarj

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre bilincini geliştirmek amacıyla kentteki çeşitli otoparklara elektrikli araç şarj istasyonları kurmaya başladı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre bilincini geliştirmek amacıyla kentteki çeşitli otoparklara elektrikli araç şarj istasyonları kurmaya başladı. İlk etapta 3 istasyon monte eden belediye şirketi İZELMAN A.Ş., otopark bedelini ödeyen vatandaşların otomobillerini ücretsiz şarj edebileceğini açıkladı. Bu çevreci yatırımla İzmir`deki elektrikli otomobil sayısının artması hedefleniyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediye şirketi İZELMAN A.Ş., İzmir`in farklı yerlerine, elektrikli araçlar için şarj istasyonu kurdu. Şu anda üç ayrı noktada kurulan istasyonlardan faydalanmak için, sadece bağlı bulunduğu otoparkın bedeli ödenecek, bunun haricinde ayrı bir elektrik ücreti alınmayacak. Elektrikli şarj istasyonları halen aktif olarak Alsancak`ta Migros`un üstündeki katlı otoparkta, Kültürpark yeraltı otoparkında ve Konak katlı otoparkında hizmet veriyor.

 

İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, elektrikli araç sayısının artması ve gelen talebin çoğalması ile istasyon sayısının daha da fazlalaşacağını söyledi. Kırmızı, "Şu anda şarj istasyonlarında aynı anda iki araç şarj edilebiliyor. Eğer bir katkımız olacaksa, İZELMAN`ın işlettiği tüm otopark alanlarında şarj istasyonu kurmak isteriz. Yeter ki, üretici firmalar elektrikli araç olayını ciddiye alsınlar, ağırlık versinler. İlk etapta kar değil, dışa bağımlılığı kırmak açısından ALTERNATİF enerji kaynaklarına ihtiyaç var. Ayrıca işin çevresel boyutu çok önemli. Bu araçlar sayesinde karbon salınımı azalacak. İnsanın en büyük yaşam kaynağı çevreye katkıda bulunmak gurur verici" diye konuştu.

 

Şarj edilmesinin ardından 200 kilometre yol gitme kapasitesine sahip elektrikli otomobillerden İzmir`de sadece 10 adet bulunduğunun bilgisini veren yetkililer, kurulan şarj istasyonları ile bu sayının artmasını beklediklerini söyledi. İzmir (DHA)

www.haberler.com

24.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR