SolarCity ücretsiz enerji depolama çözümü sunacak

 

Şirket enerji depolama sistemlerini Tesla ile geliştirdiğini açıkladı

 

SolarCity ile Tesla’nın güneş elektriği sistemlerine yönelik olarak enerji depolama çözümü geliştirdiği açıklandı.

 

ABD’de güneş elektriği sistemleri kiralaması alanında faaliyet gösteren SolarCity tarafından yapılan açıklamada, elektrikli araç üreticisi Tesla ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde geliştirilen enerji depolama sisteminin artan elektrik fiyatlarına ve elektrik kesintilerine karşı çözüm sağlayacağı bildirildi.

 

Açıklamaya göre DemandLogic adı verilen akıllı enerji yönetim sistemi sayesinde güneş elektriği sistemlerine sahip olan kişi ve kuruluşlar depoladıkları güneş elektriğini, elektrik ihtiyacının yüksek olduğu dönemlerde kullanılacak şekilde saklayabilecekler ve bu sayede elektrik maliyetlerini düşürebilecekler. Sistem aynı zamanda şebekeden kaynaklı elektrik kesintilerine karşı da sistem sahiplerini koruyacak.

 

SolarCity sistemi 10 yıllık servis anlaşması yapan tüm müşterilerine ücretsiz olarak sunacak iken şirket sistemi şirketlerin büyük ölçekli kurulumları için düşük maliyetli olacak ve hemen tasarruf yapmalarını sağlayacak şekilde özelleştireceğini bildirdi.

 

Açıklamada değerlendirmesi yer alan Tesla`nın üst teknoloji yöneticisi ve kurucu ortağı JB Straubel ise 2003-2012 yılları arasında ABD`de 7`si ABD tarihinin en fazla zarara yol açan 10 fırtınası arasında olmak üzere, hava olayları nedeni ile 679 elektrik kesintisi yaşandığını söylerken aynı zamanda elektrik fiyatlarındaki artışa da dikkat çekti. Straubel ayrıca enerji depolama pazarının çok hızlı gelişmesini beklediklerini söylerken, bunu sağlayacak eşiğin aşıldığını söyledi.

www.yesilekonomi.com

11.12.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR