Shunfeng 2016’da 10 GW’lık güneş elektriği gücü hedefliyor

 

Suntech’i satın alan şirket kapasiteyi kendi geliştireceği projelerde kullanmayı hedefliyor.

 

Çinli güneş enerjisi şirketi ve panel üreticisi Shunfeng’in 2016 sonuna kadar toplam 10 GW’lık güneş elektriği gücünü devreye almış olmayı hedeflediği bildirildi.

 

South China Morning Post gazetesine konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Yi, Shunfeng’in devreye aldığı güneş enejrisi projelerinin kurulu güçlerinin 890 MW’a yükseldiği bilgisini verirken, 2016 sonuna kadar ise her yıl 3 GW’lık kurulum gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Zhang Yi toplamda 24 ila 27 milyarlık yatırım ile geliştirecekleri projelerde yatırım geri dönüş süresi oranının ise yüzde 10 ila 15 arasında olacağını sözlerine ekledi.

 

Zhang ayrıca bir süre önce satın aldıkları Suntech’in üretim kapasitesinin çok büyük bölümünün bu hedef doğrultusunda kullanılacağını, yalnızca 0.5 ila 1 GW’lık bölümünü Avrupa pazarına ihraç etmeyi planladıklarını kaydetti.

 

Aynı haberde konu ile ilgili değerlendirmesine yer verilen Asya bölgesinin önemli finans kuruluşlarından CLSA`nın sürdürülebilirlik araştırma birimi başkanı Charles Yonts tüm Çin`in 2014 için güneş elektriğinde 12 GW`lık hedefi bulunduğuna dikkat çekerken, görece olarak küçük bir firma olarak Shunfeng`in hedefini aşırı derecede hırslı olarak niteledi.

 

Shunfeng şirketi geçen yıl iflas eden dünyanın en büyük panel üreticilerinden Suntech`in 2.5 GW üretim kapasitesine sahip fabrikalarını yakın zamanda 3 milyar yüen karşılığında satın almıştı.

 

Bu bedelin 2.5 milyar yüenlik kısmı ise şirketin yatırımcısı, emlak ile güneş enerjisi sektöründe yatırım yapan Cheng Kin-ming tarafından ödenmişti.

www.yesilekonomi.com

08.01.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR