Karavanda emeklilik keyfi

Antalya’da 56 yaşındaki emekli Nesimi Kaplan, 10 yıldır karavanda yaşamını sürdürüyor. Kaplan, 900 liralık maaşı ile dört dörtlük tatil yaptığını söyledi.

 

Antalya’da işçi emeklisi 2 çocuk babası Nesimi Kaplan, 10 yıldır 10 metrekarelik bir karavanda yaşıyor. Karavanını dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline parkeden Kaplan, zamanın büyük kısmını deniz kenarında geçiriyor. Yaz kış denize girip günde bir saat yüzen Kaplan, suyunu doğadan elektriğini ise güneşten karşılıyor. Kaplan 900 liralık emekli maaşıyla 10 yıldır tatil yapıyor.

 

Nesimi Kaplan, pek çok kişinin emekliliğinde hayal ettiği fakat çok az kişinin cesaret edebildiği karavanla tanışmasını, "Ankara’da kahvehane işletiyordum. 2004 yılında eşimle ayrıldık ve ceketimi alıp evi terk ettim. Eski bir minibüsüm vardı. Antalya’ya gelmeye karar verdim. Antalya’da yaklaşık bir yıl minibüsün içinde yaşadım. Bir daha sonra geriye bakmadım. Daha sonra bire iki iş yaptım karavan aldım ve hayatım başladı. 10 metrekare bir şey, bolca spor yapıyorum. Her gün denize giriyorum. Penceremi açıp, denize karşı kahvaltımı yapıyorum. Ardından spor yapıp denizle buluşuyorum. Dört dörtlük bir tatil ve yaşam sürüyorum" şeklinde anlattı.

 

ELEKTRİK VE SU DOĞADAN

Karavan hayatına herkesin imrenmesine rağmen zorlu bir hayat olduğunu kaydeden Kaplan, "Aslında zor herkesin yapabileceği bir şey değil. Bu karavan benim evim oldu. Çok büyük değil ama bana fazlasıyla yetiyor. İçerisinde ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim her şey var. Elektriğimi karavanın üzerindeki enerji panelleri vasıtasıyla güneşten elde ediyorum. Suyumu dolaştığım yerlerdeki kaynak sularından, dağlardan dolduruyorum" dedi.

 

Karavan hayatının özgürlüğün, bağımsızlığın bir yansıması olduğunu belirten Kaplan, "Zamanla karavanda yaşamaya alıştım. Şimdi beni alıp bir daireye yerleştirseniz yaşayamam. Bana bunaltıcı ve sıkıcı gelir. Karavanda lüks hayatım yok. Yaklaşık 900 liralık emekli maaşımla geçiniyorum" diye konuştu. İSA AKAR - ADEM AKALAN

ww.iha.com.tr

11.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR