DEDAŞ YENİ SEZON TARIMSAL SULAMA POLİTİKASINI AÇIKLADI

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (DEDAŞ), yeni sezona ilişkin tarımsal sulama politikasını belirledi. Buna göre, 2014 yılında abonesi olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek.

 

Tarımsal sulama sezonunun yaklaşması ile birlikte DEDAŞ, 2014 yılına ait yeni sezon tarımsal sulama politikasını belirleyerek, alınan kararları abone olamayan ve borcunu ödemeyen çiftçilerin gereksiz masrafa girmesini önlemek için kamuoyuyla paylaştı. Tarımsal faaliyetlerin yoğun biçimde gerçekleştirildiği DEDAŞ bölgesinde bulunan yaklaşık 25 bin tarımsal sulama abonesi çiftçi, sezonun yaklaşması ile birlikte sulama için hazırlıklara başladı. Geçmiş dönemlerde enerji kalitesi bakımından yaşanan olumsuzlukların yinelenmemesi için Dicle Elektrik, ciddi bir takım tedbirler aldı. Bu tedbirler, ‘Yeni Sezon Sulama Politikası’ başlığı altında kamuoyuna duyuruldu.

 

Buna göre, yeni sezonda 2014 yılında aboneliği olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek. Borcu olmayan veya ödemelerini yapan abonelerin ise elektrik alabilmesi için, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ve DEDAŞ ile imzalanan Abonelik Sözleşmesi’nde belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyor. DEDAŞ’ın bilgisi dışında enerji alan tarımsal sulama elektrik tesislerine, kaçak ve usulsüz kullanım tutanağı tanzim edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak, ayrıca icra yoluyla hukuki takip başlatılacak.

 

Öte yandan, belirtilen şartları yerine getirmeye niyeti olmayan tarımsal sulama tesis sahiplerinin, masrafa girerek tarlalarını ekmemelerinin menfaatlerine olacağı açıklandı. AYDIN YORAT, DİYARBAKIR (İHA)

http://yerel.iha.com.tr

13 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR