Enerji verimli binalara faiz desteği

Bakanlık, B sınıfı enerji verimli bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5, A sınıfı binalar için ise yüzde 5 faiz desteği verecek. Çiftçi kayıt siteminde olanlar, kentsel dönüşüm kapsamında kullandıkları kredinin faizini aylık yerine ürünü aldıkdan sonra yıllık ödeyecek.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, B sınıfı enerji bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5, A sınıfı binalar için ise yüzde 5 faiz desteği verecek.

 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete`de yayımlandı.

 

Buna göre, Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin ilişkin kararın 4`üncü maddesinin 10`uncu fıkrasındaki "31 Aralık 2013" ibaresi "31 Aralık 2014" olarak değiştirildi.

 

Karar uyarınca kullandırılacak faiz destekli kredilerde sağlanan faiz desteği oranı, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında B sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi`ne sahip binalar için 50 baz puan, A sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi`ne sahip binalar için ise 100 baz puan artırılarak uygulanacak. Böylece Bakanlık B sınıfı enerji verimli bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4,5 faiz desteği verecek. A sınıfı binalar için ise bu oran yüzde 5 olacak.

 

Çiftçilere kentsel dönüşüm kolaylığı

Bakanlar Kurulu kararına göre, Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, talepleri halinde kentsel dönüşüm kapsamında kullandıkları kredinin faizini aylık yerine ürünü aldıkdan sonra yıllık ödeyecek.

 

Karar, 31 Aralık 2013`ten geçerli olacak. (AA)

www.hurriyetemlak.com

21 Ocak 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR