Yenilenebilir enerji kurulu oluşturuldu

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Yenilenebilir Enerji Kurulu, kurul üyelerinin atanmasının ardından ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bir süre önce atamaların 18 Mart tarihinde gerçekleştirilmesiyle birlikte çalışmalarına başlayan kurul, ikinci toplantısında yenilenebilir enerji yatırımları ile ilgili müracaatlar için gerekli düzenlemeler değerlendirildi.

 

Toplantıda Yenilenebilir Enerji Kurulu’na yapılacak müracaatlar için gerekli formların oluşturulması ve talep edilecek belgelerin saptanması konusunda kararlar üretilirken, 2013 yılı için monofaz ve trifaz akımlarda kaç megavatlık yenilenebilir enerjinin izinlendirileceği ele alındı. Kurul yenilenebilir enerji başvurularını Nisan ayı ortasından itibaren kabul edecek.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KURULU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı açıklamasında Yenilenebilir Enerji Kurul’u üyeleri hakkında da bilgi verildi. Buna göre kurul şu isimlerden oluşuyor:

 

Yenilenebilir Enerji Kurulu Başkanı Tarım Bakanlığı’ndan Müsteşar Hasan Kestigül olurken, kurul üyeleri ise Tarım Bakanlığı’nı Temsilen Mehmet Ercilasun, Maliye Bakanlığın’ı temsilen Erkan Okandan, YÖDAK’ı temsilen Serkan Abbasoğlu ve Murat Fahrioğlu, K.T Elektrik Kurumu’nu temsilen kurum müdürü Mehmet Salih Gürkan, Elektrik Mühendisleri Odası’nı Temsilen Osman Eminel, Makine Mühendisleri Odası’nı temsilen Tamer Zaim olarak atandı. Kurulun sekretaryası ise Erkut Uluçam ve Merin Elgin’den oluştu.

www.kibrispostasi.com

19.03.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR