MALATYA’DA 4 TON ATIK PİL TOPLANDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Atık Pil Toplama Kampanyası’na katılarak, çevre ve doğaya duyarlı okulları ödüllendirdi.

 

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Atık Pil Toplama Kampanyası Ödül Töreni düzenlendi.

 

Ödül törenine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP) Teknik eğitim Uzmanı Savaş Arna, Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılıç, bazı daire başkanları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Ödül töreninin açış konuşmasını yapan TAP Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna, Malatya’nın atık pil toplama konusunda Türkiye’de ilk 5 il içinde bulunduğunu belirterek, “Son 3 yılda Malatya her geçen yıldan daha fazla atık pil toplamış. Bu seneki rakam 4 tonun üzerindedir” dedi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan ise, sağlıklı ve güzel çevrede yaşamak için çalıştıklarını söyledi. Turan, “Malatya çevre dostu bir kentimiz. Hazırladığı projelerle her yıl buna yenilerini ekliyor. Atık pil toplama konusunda da her yıl aktif olarak farklı organizasyonlar yapmaktadır. Bunun yanında hava kirliliği, gürültü, görüntü, atık yağ toplama, kirli tıbbi atık toplama gibi farklı çevre dostu projeler de hazırlamaktadır. Bu çalışmaların yanında çevre bilincinin oluşması için eğitim çalışmaları da yapıyoruz. Bu etkinliğin amacına ulaşması bizleri mutlu etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardında TAP Teknik Eğitim Uzmanı Savaş Arna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan’a atık pil toplama konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.

 

Çevre dostu bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen kampanya sonunda 151 okul içerisinde başarılı olan 18 okula ödülleri törene katılan protokol tarafından tek tek takdim edildi. Başarılı olan okullara laptop, tablet bilgisayar, bilgisayar yazıcıları, laser fotokopi makineleri, satranç eğitim panosu ve satranç takımları hediye edildi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

12.06.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR