Güneşte Çin İsviçre ortaklığı sürüyor

Çinli şirket Hareon, İsviçreli TritecPowerEngineering ile 600 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak.

 

Geçtiğimiz günlerde İsviçre merkezli ILB Helios şirketi ortaklığı aracılığıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile 4,5 milyar Dolarlık güneş yatırımı anlaşması imzalayan Çinli güneş enerjisi şirketi Hareon Solar Teknology bir basın açıklaması yaparak, gelecek 3 yılda 600 MW gücünde güneş enerjisi santrali kurmak üzere İsviçre merkezli TritecPowerEngineering ile işbirliği çerçeve anlaşması imzaladığını duyurdu.

 

Anlaşmaya göre, güneş panelleri tesisleri Almanya, İngiltere, Fransa, Şili, ABD İsviçre ve diğer yerlerde inşa edilecek.

 

Hareon Solar santraller için PV modülleri sağlarken İsviçreli ortağı TritecPowerEngineering de proje yönetimi ve mühendisliğini, tedarik ve inşa çalışmalarını üstlenecek.

 

Hareon Solar Ağustos ayı başında da İsviçre merkezli ILB Helios şirketi ile Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’da 2014-2017 yılları arasında 6.271 MWp güneş parkları kurmak için işbirliği yaptı.

 

Ağustos ayında şirket Türkiye’de 2.5 GWp gücünde fotovoltaik (PV) santral kurma, Çin’de 600 MW çatı PV uygulaması ve Hindistan’da 150 MW kapasiteli güneş kurulumları yapmak için ortaklıklar kurdu.

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji arasında toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Dolar olan Güneş Enerjisi Santrali Protokolü imzalanmıştı.

http://enerjigunlugu.net

06 Eylül 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR