Yenilenebilir enerjide lisans iptalleri başlıyor

Yenilenebilir enerji lisansı alıp da yatırım yapmayan çantacılara operasyon başlıyor. 127 projenin hiç hayata geçmediğini tespit eden EPDK, lisans iptallerine başlayacak.

 

EPDK, yenilenebilir enerji lisansı alıp da yatırım yapmayan 500`e yakın projeyi inceleme altına aldı. Lisans alanların projeleri istendi. Bugüne kadar kurulu gücü 3 bin MW`yi bulan 127 proje için hiçbir adım atılmadığı ortaya çıktı. Bazı firmalardan da Devlet Su İşleri İdaresi gibi kurumlardan zamanında belge alamadığı ya da arsa tahsisinin zamanında yapılmadığı gibi konularda mazeretler geldi.

 

Çantacıdan alınacak...

Bundan sonraki süreçte proje konusunda adım atmayan çantacılar için iptallere başlanacak. Lisanslar gerçekten yatırım yapacak girişimcilere verilecek. Halen pek çok enerji yatırımcısının lisans için kuyrukta olduğu belirtildi. Lisanslarını satmak isteyenlere de fırsat verilmeyecek.

 

Bürokrasiye önlem

Bürokratik işlemler ve arazi tahsisi gibi konulardaki pürüzlerin giderilmesi için düzenleme yapılması planlanıyor. EPDK, gerçekten enerji yatırımı yapmak isteyip de çeşitli pürüzlere takılan yatırımcıların sorunlarının çözümü için inceleme yapıp mevzuat hazırlığına girişecek.

www.milliyet.com.tr / ekonomi

08 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR