İlimiz Çiftçilerine 131 bin TL Bireysel Sulama Desteği

 

​Çiftçilerimize İlk Kez Güneş Enerji Sistemli Hibe Sulama Desteği Verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı Kapsamında “Bireysel Sulama, Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi tebliği” ne göre ilimizden müracaat eden 8 çiftçimizle İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda hibe sözleşmesi imzalandı.

 

Törene İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Md. Yrd. Ekrem Şener, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Md. Doğan Şahin, çiftçiler ve teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

 

İlimizde ilk kez geçen yıl 2 çiftçimize 80,218,98TL hibe destek verilerek yararlandırılan sulama projeleri desteğinden bu yıl yine ilimizde ilk kez hem güneş enerjili sulama ve hem de tamburlu sistem sulama desteği verilecektir.

 

Sulama desteğinden 1 çiftçimiz damlama sulama, 4 çiftçimiz yağmurlama sulama, 1 çiftçimiz tamburlu sistem sulama ve 1 çiftçimiz de güneş enerjili sulama desteği olmak üzere toplam 353,2 dekar alanı sulamak için 263.742.83 TL‘lik yatırım yapacaklar ve Bakanlığımızdan 131.871.41 TL hibe destek alacaklardır.

 

Sulama Tebliğinin amacı; tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye getirebilmek için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

 

Desteklemeden yararlanan çiftçiler memnuniyetlerini ifade ederek bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür etmişlerdir.

 

İmza töreninde bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; “Bakanlığımızca 2007 yılından beri sürdürülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında ilimizde bu yılki desteklemelerle birlikte 21 tesis, 2056 makina ekipman ve 10 bireysel sulama projesi için yaklaşık olarak 28 milyon TL yatırım yapılarak 12,5 Milyon TL hibe destek sağlanmış olacaktır.” dedi.

http://kirikkale.tarim.gov.tr

12 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR