İstanbul da "Enerji Verimliliği" konferansı

İstanbul, haziran ayına hızlı giriyor. Uluslararası zirveler serisi, bu hafta yapılacak "Enerji Verimliliği" konferansıyla başlıyor. Konferansın açılışını Enerji Bakanı Taner Yıldız ile, ABD Enerji Bakanlığı nın iki numarası Cathy Zoi yapacak ... Bölgesel nitelikli zirvede İstanbul, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan dan da üst düzey isimleri ağırlayacak.

 

Zonguldak ta kömür madeninde yürekleri dağlayan facia.

Meksika körfezinde 11 işçinin ölümüne ve tarihi bir çevre felaketine neden olan petrol platformu kazası.

 

Enerji vazgeçilmez, ama bedeli de bir o kadar ağır.

Bu yüzden, böylesine ağır bedellerle elde edilen enerjiyi en verimli şekilde kullanmak hayati önemde.

 

Enerjinin verimli kullanımı, İstanbul da derinlemesine ele alınacak. Bölge ülkelerini biraraya getiren, ABD Enerji Bakanlığı destekli bir konferans düzenleniyor.

 

Enerji verimliliği konferansı 3-4 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Destekçileri arasında Türk-Amerikan İş Konseyi ile, Türk-Amerikan Konseyi nin de bulunduğu konferansın açılışını, Enerji Bakanı Taner Yıldız yapacak.

 

Yıldız ın yanında, Amerikan Enerji Bakanlığı nın iki numarası, enerji verimliliği ve Yenilenebilir Enerjiden Sorumlu Bakan Yardımcısı Cathy Zoi olacak.

 

Bölge ülkeleri de konferansta en üst düzeyde temsil ediliyor.

Yunanistan Enerji Bakan Yardımcısı nı, Bulgaristan ve Gürcistan Enerji Bakanı nı, Makedonya Ekonomi Bakanı nı İstanbul a yolluyor.

 

Hükümet yetkilileri, özel sektörün temsilcileriyle ve sürdürülebilir kalkınmaya destek veren uluslararası kuruluşlarla biraraya gelecek.

 

Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslarda, enerjinin verimli üretimi ve verimli kullanımı için neler yapılabileceği tartışılacak. www.cnnturk.com / 30 Mayıs 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR