GAP BÜYÜKŞEHİR’İN HİMAYESİNDE DAHA DA BÜYÜYECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile başlatılan ve GAP İdaresi’nin de ortak olduğu ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğin Artırılması’ projesi çerçevesinde GAP Bölgesi’nde enerji atağı başlatılacak. Proje çerçevesinde elde edilecek enerji ile GAP Bölgesi şehirleri yeni enerji kaynakları ile kalkınması hedefleniyor.

 

Bu doğrultuda Kalkınma Bakanlığı İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğin Artırılması” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında gerçekleştirilen protokol kapsamında, proje paydaşları ile koordinasyon içerisinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında yürütülen faaliyetlerde GAP idaresi ve belediye arasında işbirliğinin kurulması amaçlanıyor. Şahin ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil arasında imzalanan protokol, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında farkındalık arttırma, eğitim, kurumsal kapasite geliştirme ve pilot proje uygulamaya yönelik faaliyetlerde işbirliğini kapsıyor. Şahin, protokol öncesi yaptığı açıklamada, GAP projesinin önemine dikkat çekerek, belediye olarak projeden en iyi şekilde faydalanmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Protokol öncesi toplantıda yaptıklarını dile getiren Başkan, “Yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi bizim için çok önemli. Belediyemizin maliyetlerini aşağı çekme adına ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti daha uygun fiyatta verme çok önemli. Bunun üzerine önemli bir çalışmayı nasıl güçlendirebiliriz, güçlü bir çalışmaya nasıl dönüştürebiliriz, 2015-2019 planlamasında neler yapabiliriz diye çalıştık” dedi.

 

Bölgenin Mezopotamya ve Akdeniz’in güçlü toprakları olan bir yer olduğunu vurgulayan Şahin, tarım ve hayvancılığın tarih boyunca önemini kaybetmediğine işaret etti. Konuyla alakalı belediye bünyesinde güçlü bir başkanlık oluşturduklarını aktaran Şahin, “Şuan Türkiye’de idari olarak en güçlü yapıyı kurduk. Bununla alakalı neler yapılabilir. Çiftçimiz ne şekilde desteklenebilir bunların çalışmasını yaptık” diye konuştu. Bölgenin yükselen değeri turizme de değinen Şahin, özellikle arkeoloji, gastronomi ve Fırat Nehri’nin turizme kazandırılması ile turizm mastır planı noktasında çok iş olduğunu belirtti.

 

Verimliliğin artırılması için koordineli çalışılması gerektiğine vurgu yapan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Her başlık üzerinde GAP idaremizin yaptığı çalışmalarla, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları kuvvetli bir şekilde birleştirip verimliliği de artıracak ve daha hızlı, kaliteli hizmeti vatandaşımıza vermeyi sağlamış olacağız. Bölgesel kalkınma, kentsel yarışı ve bölge yarışında GAP’ın bize verdiği destekle Anadolu’ya yakışır bir şekilde rekabeti yöneteceğiz. Yenilikçi, girişimci, araştırma ve geliştirmeye açık bir bölge anlayışıyla diğer bölgelerden farkı ortaya koyup bu kalkınma yarışında çok daha öne çıkacağımıza inanıyorum”

 

GAP İdaresi Başkanı Karahocagil de bölgenin yenilenebilir enerji, organik tarım ve turizmde rekabet gücünün çok yüksek olduğu ayrıca üç alanda da projelerin olduğunu özellikle enerji verimliliğini çok önemsediklerini belirterek, “Bizi sıfır maliyete ulaştırdığı için yenilenebilir enerjiye göre bizce daha önemli” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokolün önemli olduğuna dikkati çeken Karahocagil, yenilenebilir ve enerji verimliliği çerçevesinde Gaziantep’te sanayi ve kentin alt yapı ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Karahocagil arasında karşılıklı protokol imzalandı. (İHA)

www.milliyet.com.tr

01.10.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR