Enerji her yönüyle Ankara`da tartışılacak

Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu, Global Enerji Derneği`nce düzenlenecek 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda (EIF), enerji sektörü tüm yönleriyle ele alınacak.

 

Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrede yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz, enerji finansmanı ve yatırımları, enerji güvenliği gibi konular tartışılacak.

 

Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yapacağı kongreye, bakanlık ve TBMM temsilcilerinin yanısıra Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek, ilgili sivil toplum kuruluşu başkanları ve özel sektör temsilcileri katılacak.

 

Kongrenin davetlileri arasında Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Katar, İngiltere, Bulgaristan, Hindistan, Türkmenistan, ABD, Kenya, Mozambik, Irak, Çin, Güney Kore, Japonya enerji bakanları da bulunuyor.

 

Bölgenin en büyük enerji kongresi olarak nitelendirilen EIF’te Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) koordinatörlüğünde "BOR Semineri" ve Ankara Ticaret Odası koordinatörlüğünde  "Lisanssız Elektrik Üretimi Sempozyumu" düzenlenecek.

 

Etkinlik kapsamında "Enerji hukuku" konulu bir kurs da verilecek. Ayrıca, üniversiteler arası enerji yarışması da yapılacak.

 

Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın bu yılki programında konu başlıklarının bazıları şöyle:

 

"2014 Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü, Enerji Güvenliği ve Türkiye’nin Bölgedeki Rolü, Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Hidroelektrik Santral Yatırımları ve HES Teknolojileri, Güneş Enerjisi Üretim Yatırımlarında Son Durum Lisans Süreci, Rüzgar Enerjisi Yatırımları, Uluslararası Projeler ve Türkiye’nin Bölgedeki Rolü, Türkiye ve Civar Bölgeler Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Yatırımları, Petrol Kanunu Kapsamında İntibak Sürecinin Değerlendirilmesi, Kömürden Elektrik Üretimi."

Muhabir: Nihan Cabbaroğlu, Ankara (AA)

10.10.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR