GENSED Lisanssız Güneş Enerji Santrali Yatırımcı Çalıştayı İstanbul`da Yapıldı

GENSED Lisanssız Güneş Enerji Santrali Yatırımcı Çalıştayı`nda Güneş Enerjisi sektörü masaya yatırıldı.

 

GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) tarafından 24 Ekim 2014 tarihinde saat 09:00 ile 17:30 arasında İstanbul The Point Hotel’de düzenlenen “GENSED Lisanssız Güneş Enerji Santrali Yatırımcı Çalıştayı”nda Güneş Enerjisi sektörü masaya yatırıldı.

 

Çalıştaya katılan katılımcılara “Lisanssız Elektrik Üretimi, Güneş Enerji Santrali” başlığında “Yatırımcı Gözüyle Başvuru Süreci”, “EPC Gözüyle Kurulum Süreci” , “Lisanssız Uygulamalarda Faturalandırma”, “Finansman Çözümler” ve “Geçici Kabul Süreçleri” hakkında bilgiler verildi.

 

Çalıştayda konuşmacı olarak GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şener OKTİK, GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Doç. Dr.Mustafa TIRIS, GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa HERDEM, MEDAŞ Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. Enerji Grup Müdürü Muammer ÖZTÜRK, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası A.Ş. Yöneticisi Elif MUTLU, Deniz Finansal Kiralama A.Ş. Pazar ve İş Geliştirme Yönetmeni İlker ŞANLITÜRK, İş Finansal Kiralama A.Ş. Satış Müdürü Esma TOKER ve TEDAŞ Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Elektrik Y.Mühendisi Bilal ŞİMŞEK yer aldılar.

 

GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Şener OKTİK‘in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştaya farklı firmalardan 70 kişi katıldı…

 

GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Şener OKTİK konuşmasında derneğin kuruluş aşamasından bu güne kadar yaptıkları faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye ve Dünya’da ki gelişmeler ve sektör hakkında neler yapılmalıdır konularına değindi…

 

İkinci olarak kürsüye gelen GENSED Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Doç. Dr.Mustafa TIRIS ise konuşmasında “Yatırımcı Gözüyle Başvuru” sürecini değerlendirdi.

 

GENSED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa HERDEM ise konuşmasında “Uygulamacı Gözüyle Kurulum Süreçleri” hakkında bilgiler verdi.

 

Çalıştaya MEDAŞ Meram Elektrik A.Ş’den katılan Enerji Grup Müdürü Muammer ÖZTÜRK konuşmasında Lisanssız Güneş Enerjisi uygulamalarında faturalandırma nasıl olmaktadır konularında açıklamalarda bulundu.

 

Öğleden sonra düzenlenen oturumda konuşan Türkiye Sinai Kalkınma Bankası A.Ş. Yöneticisi Elif MUTLU, Deniz Finansal Kiralama A.Ş. Pazar ve İş Geliştirme Yönetmeni İlker ŞANLITÜRK ve İş Finansal Kiralama A.Ş. Satış Müdürü Esma TOKER ise katılımcılara “Finansman Temin Süreci, Gerekli Belgeler ve Finansman Ödeme Seçenekleri” konularında açıklamalı bilgiler verdiler.

 

Çalıştayın son konuşmacısı olan TEDAŞ Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Elektrik Y.Mühendisi Bilal ŞİMŞEK ”Geçici Kabul Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler” konulu sunumunda değerli bilgiler aktardı.

www.guneshaber.net

25.10.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR