Aksayan ulaşımı eşeğe binerek protesto

Antalya AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve bir grup partili, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan yeni ulaşım sistemini eşeklerle protesto etti. Eşeklerin üzerine binen vatandaşlar ulaşım sisteminin yanlışlığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

 

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve bir grup vatandaş son dönemde yaşanan ulaşım sistemini protesto amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Ağustos`ta hizmete konulan yeni ulaşım sistemine tepki devam ediyor. Bayraktar ve bir grup vatandaş, yeni ulaşım sisteminin vatandaşları mağdur ettiğini ileri sürerek ilçe binası önünde bir araya geldi. Vatandaşlar, Namık Kemal Bulvarı üzerindeki AVM önünden ilçe binasına kadar ellerinde, `Canımızı sıkmayın sırada 180 eşek var, eşekleri güle güle kullanın, Konya- Ankara arası 1.5 saat, Kepez-Konyaaltı arası 3 saat, güneş enerjisi ile çalışan eşek, dolmuştan daha hızlı ulaşım seferleri başlamıştır, eşekle hızlı ulaşım` dövizleri taşıdı. Eşeklerin boyunlarına ise, `Hızlı ulaşım, Büyükşehir Belediyesi-Konyaaltı` dövizlerinin yer aldığı gözlendi.

 

Üç eşeğin üzerine binen vatandaşlar akan trafiğin arasında ilginç görüntüler oluşturdu. Kırmızı ışıkta bekleyen eşekli eyleme çevredeki vatandaşlardan destek geldi. Eşekli ulaşım protestosu ilçe binası önünde sona erdi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, her gittikleri yerde ulaşım sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Vatandaşların, `Neden sessiz kalıyorsunuz` diyerek kendilerini eleştirdiğini söyleyen Bayraktar, şöyle konuştu: "Bize hep neden sesinizi çıkartmıyorsunuz, bu işe dur demelisiniz` dediler. Halkımızın haklı feryadına daha fazla duyarsız kalamazdık. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, halkın feryadına kulak tıkadı. Biz buradan mesaj vermek istiyoruz. Halkımız feryat ediyor, Konya- Ankara arası 1,5 saat Kepezaltı- Konyaltı 3 saat. Böyle bir konuma geldik."

 

Antalya halkının eziyet çektiği bir projenin ortaya çıktığını anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "Oysa, yeni ulaşım seferine başladığımız merkepler, Çubuk Beli`ndeki yol yokken o Çubuk Beli`nin yol güzergahını belirliyordu. Yani bir merkep bile belirlediği güzergahı, bütün mühendisler bile kabul etti. Ortaya çıkartmış oldukları bir ulaşım haritasını mühendisler bile anlamıyor. Dolmuşçuların zaten çözme şansı yok. Karmakarışık bir iş. Hatadan dönmek bir erdemliliktir. Bile bile bu insanlara eziyet çektirmeyelim. Bu hatadan dönülmesini Antalya`da yaşanan vatandaşlarımız için istiyorum."

 

Bu eylemle Başkan Akaydın`a iyilik yaptıklarını anlatan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki süreç daha sıkıntılı olacak. Daha zor bir ulaşım yapılacağı sürece giriyoruz. Belki bu eşekli protesto ile dikkat çekilir. Duyarlılık gösterilir diye bu eylemi yaptık. Buradan dolmuşa bineceğinize merkebe binin Konyaltı`na daha hızlı gidersiniz."

 

Açıklamanın ardından eşeklere binen vatandaşlar, duraktan yolcu alan bir şehir içi ulaşım otobüsünün önünde ilerleyerek, eylemlerine destek istedi. Eşekli eylem sona erdi. Antalya (İHA)

www.turkiyegazetesi.com.tr

07.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR