CSUN ve DenizLeasing güneş elektriği projeleri için işbirliği yapacak

DenizLeasing ve CSUN 100 MW’lık güneş elektriği yatırımına yönelik mutabakat anlaşması imzalandı.

 

Güneş elektriği ekipmanları üreticisi China Sunergy (CSUN) ile Denizbank Finansal Kiralama (DenizLeasing) arasında işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi.

 

CSUN tarafından yapılan açıklamada iki şirket arasında imzalanan mutabakat anlaşmasının Türkiye’de CSUN panelleri ve ekipmanları gerçekleştirilecek olan 100 MW’lık güneş elektriği projelerine DenizLeasing tarafında finansman sağlamasını içerdiği bildirildi.

 

Çin, Nanjing merkezli China Sunergy ile yerli Seul Enerji Yatırım A.Ş. ortaklığı tarafından 2012 yılında İstanbul, Tuzla’da güneş paneli fabrikası kurulmuştu.

 

Resmi açılışı 2013 yılında yapılan fabrikanın halihazırda 100 MW’lık hücre ve 300 MW’lık da güneş paneli üretimi kapasitesi bulunuyor.

 

CSUN’un bir önceki CEO’su Stephen Cai, 2013 yılında yaptığı bir açıklamada Türkiye’de gerçekleştirdikleri üretim maliyetinin Çin’e göre watt başına 2-3 sent arasında yüksek olmak ile birlikte, yerli üretime sağlanan teşvikler sayesinde kâr marjlarının Çin’den daha yüksek olduğunu ifade etmişti.

 

BNEF tarafından belirlenen Tier-1 listesine son iki yıl içinde ticari bankalar tarafından geri ödemesiz kredi sağlanmış en az üç projeye ürün tedarik etmiş panel üreticileri girebiliyor.

 

BNEF’in bu ölçütünün temeli ticari bankaların proje finansmanı sağlamak için çok katı kalite standartları dayatıyor olmasına dayanıyor.

www.yesilekonomi.com

14.11.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR