ONLAR BAZ İSTASYONU İSTİYOR

MALATYA DA KUBBE DAĞI NA BİR YILLIK MÜCADELENİN SONUNDA KURULAN BAZ İSTASYONU, ELEKTRİK VERİLEMEYİNCE ÇALIŞAMAZ HALE GELDİ

 

Malatya nın Kubbe Dağı nda yaklaşık bir yıllık mücadelenin sonunda kurulan baz istasyonu, elektrik verilemeyince çalışamaz hale geldi.

 

Pütürge ve Doğanyol ilçeleriyle 3 belge ve 110 köyün kullandığı Kubbe Dağı ndaki yolda cep telefonu iletişimi kurulamıyordu.

 

Öz Pütürgeliler Derneği üyesi Ahmet Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllarda bir çok aracın mahsur kaldığı, hastaların ölümden döndüğü Kubbe Dağı ndaki baz istasyonu sorununun hala devam ettiğini söyledi.

 

Topladıkları 2 bin 630 imza ile yaklaşık 1 yıllık mücadelenin ardından bir GSM operatörünün Kubbe Dağı na baz istasyonu kurmasını sağladıklarını ifade eden Bozdağ, tam sorunun çözüldüğünü düşünürken bu defa da elektrik sorunuyla karşılaştıklarını dile getirdi.

 

Bozdağ, şöyle dedi:

"Birileri baz istasyonlarının kaldırılması için çalışırken, biz Kubbe Dağı na baz istasyonu kurulması ve çalışması için mücadele veriyoruz. Bölge insanlarının gayretleri ile geçen kasım ayında GSM operatörü Vodafone baz istasyonu kurdu. Ancak bir ay önce yaşanan fırtınadan sonra bir daha Kubbe Dağına elektrik verilemedi. Baz istasyonunun kurulduğu radyoling direği Türk Telekom un. O güneş enerjisi ile çalışıyor. Ancak, oradan da elektrik verilmiyor. Bir aydır yine korkarak bu yolu kullanıyoruz. Kubbe Dağı 2 ilçe, 3 belde ve 110 köyün ulaşımının sağlandığı bir yol. Burada özellike kış aylarında araçlar yollarda kalıyor. 2008 yılında 100 aracın yolda kaldığına şahit olduk. 8 acil hasta şükür ki bir ölüm olayı yaşanmadan hastanelere yetiştirildi. Bu sorunun çözülmesi için yetkililer insanların ölmesi mi bekliyor. Bir an önce bu soruna köklü bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

AA - 02 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR