Bingöl’de Solar Enerji Projesi

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Solar Enerji Projesiyle kendi elektriğini üretecek.

 

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan ‘Solar Enerji Atölyesinin Kurulup İşletim, Bakım, Onarım Modülünün Hazırlanması’ projesinin tanıtımı yapıldı.

 

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç, Solar Enerji Projesiyle kendi elektriklerini üreteceklerini söyledi.

 

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdülselam Beğiç, 2023 hedeflerine kilitlenen, sanayileşen, şehirleşen ve modernleşen Türkiye’nin her geçen yıl enerji ihtiyacının arttığını ve en fazla elektrik elde ettiği kaynağın dışa dışardan ithal edilen doğalgaz olduğunu söyledi.

 

Bingöl’ün güneş enerjisi üretim potansiyelinin Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu dile getiren Beğiç, şöyle konuştu:

 

"Bu potansiyele rağmen ilimizde güneş enerjisinden yaralanma konusunda yeterli girişim yok. Bu nedenle Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak özel’de Bingöl ekonomisine, genelde Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için Solar Enerji Projesini hazırladık. Proje ile ilgili yapacağımız çalışmalarla halkımızda bir farkındalık oluşturacağız. Kuracağımız atölyede yetiştireceğimiz öğrencilerle sektörde ihtiyaç duyulacak olan teknik elemanları yetiştireceğiz. Ayrıca kendi okulumuzun ihtiyaç duyduğu enerjinin bir bölümünü kendimiz üreterek rol model olmak istiyoruz. Projenin sonucunda ise, nihai hedefimiz olan güneş paneli üretimi yapılacak. Böylece güneş panelleri sayesinde halkımız da kendi elektriğini üretip, ilkel yöntemlerden kurutulacak."

 

Proje tanıtım toplantısına Bingöl TSO Başkanı Erkan Çalbay, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Metin Suna, Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Alaaddin Yüksel, öğretmen ve öğrenciler katıldı. BİNGÖL (AA)

27 Kasım 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR