Gaziantep’in “Enerji Yol Haritası” Çıkarılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin enerji stratejisi ve izlenecek yöntemleri belirlemek için, “Enerji Yol Haritası” çıkarıyor.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin enerji stratejisi ve izlenecek yöntemleri belirlemek için, "Enerji yol haritası" çıkarıyor. Gaziantep`in enerji potansiyelinin iyi değerlendirilmesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji Şube Müdürlüğü, kentin Enerji Mastır Planını hazırlayacak.

 

Türkiye`de ilk defa bir belediye tarafından hazırlanacak mastır planında, Gaziantep`in yenilenebilir enerji (rüzgar, hidroelektirik, güneş) enerji verimliliği, enerji tedarik etkinliği ve enerji yönetimi alanında kurumsal gelişimi araştırılacak.

 

10 haftalık sürecek, kentin mevcut durum analizi, değişen ihtiyaçlar, ileriye yönelik beklentiler, çok yönlü faktörler ve dünyadaki iyi uygulama örnekleri dikkate alınarak da hazırlanacak Enerji Mastır Planı ile 5 yıllık dönemde enerji sektöründe yapılacaklar, enerji stratejisi, projeleri ve izlenecek yol haritası belirlenecek.

 

Kentin durum analiziyle start verilen proje kapsamında, Gaziantep`teki natif enerji potansiyelleri de belirlenerek, hem bölge halkına hizmet vermesi hem de yeni yatırımcıları bölgeye çekmesi hedefleniyor. (İHA)

www.stargundem.com

10 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR