Yunan firması, Edirne`den Türkiye`ye açılacak

Güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın yetkilisi Evaggelos, "Keşan ilçesinden Trakya`ya ve sonrasında Türkiye`ye açılmak istiyoruz" dedi.

 

Yunanistan`da faaliyet gösteren Fotovoltaik Enerji Sistemleri firması, Edirne`nin Keşan ilçesinde yatırım yapmaya hazırlanıyor.

 

Güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın yetkilisi Kalenteridis Evaggelos yaptığı açıklamada, ülkelerine komşu Keşan ilçesinde faaliyet gösterecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Bir süredir yeni pazar aradıklarını, organize sanayi bölgesi bulunmasının ilçeyi seçmelerinde etkili olduğunu belirten Evaggelos, "Keşan`dan Trakya`ya ve sonrasında Türkiye`ye açılmak istiyoruz. Üretimimiz şimdilik Gümülcine`de devam edecek. İlerleyen süreçte üretimimizi Keşan`a kaydırmak istiyoruz" diye konuştu.

 

Keşan Ticaret ve Sanayi (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise Gümülcine`de, güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın, odalarının üyesi olarak bölgede faaliyet göstereceğini ifade etti.

 

Firma yetkilileri Mehmet Hüseyin ve Kalenteridis Evaggelos`un odayı ziyaret ederek, bölgede yapılacak muhtemel yatırımlarla ilgili bilgi verdiklerini aktaran Helvacıoğlu, şunları anlattı:

 

"Oda olarak bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıyı çekme gayretindeyiz. KTSO olarak komşumuz ile işbirliği yapmaktan ve bu değerli yatırımcılarımızın Keşan`da olmasından mutluluk duyuyoruz. Bölgeye yatırımların devam etmesini ve artmasını arzu ediyoruz. Bölgemizde istihdam yaratacak bu yeni oda üyelerimizin, işlerini geliştirmek açısından bizleri karşılıksız bir ortak olarak kabul etmelerini istiyoruz."

 

Helvacıoğlu, üyelerinin toplantı salonlarında ve çalışma ofislerinde çeşitli tanıtım çalışmaları yapabileceğini ve organizasyonlar düzenleyebileceğini dile getirdi.

 

KTSO`nun, üyelerin odası olduğunu vurgulayan Helvacıoğlu, "El ele çalışmaya ve gelecek muhtemel yatırımlar konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bölgemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. (Kaynak : AA)

www.dunya.com / şirketler

02 Mart 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR