Çiftliğinin elektriğini güneş enerjisiyle sağlıyor

Aydın`ın Koçarlı İlçesi`nde hayvan çiftliği bulunan Ramazan Bayram, işletmesinin elektriğini 25 bin liraya yaptırdığı güneş enerjisi sisteminden sağlıyor.

 

Büyük Menderes Nehri kıyısında besicilik yapan Ramazan Bayram, iki yıl önce meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden çözüm yolları aramaya başladı. Güneş enerjisi sisteminin yararlarını öğrenen Bayram, harekete geçip 25 bin lira harcamayla çiftliğine güneş panelleri yerleştirdi.

 

Güneşten yararlanmanın enerji için en iyi yollarından birisi olduğunu vurgulayan Ramazan Bayram, "20 yıldır hayvancılık ve çiftçilik yapıyorum. Hayvan çiftliğine iki yıl önce elektrik sıkıntısına bir çözüm amaçlı güneş enerjisi sistemi yaptırdım. Yaptırdığım güneş enerjisi sistemi ile gördüğünüz çiftliğin tüm enerjisini sağlamaktayım. Yaz aylarında hiç sıkıntı olmadan kendi elektriğimi kendim üretebiliyorum ama kış aylarında havalar uzun süreli bulutlu olduğunda yaşanan sıkıntıyı da kısa süreli jeneratörle çözüyorum. Bölgemizde güneş yılın 12 ayı var. Bu nedenle güneş enerjisinden herkesin faydalanması gerektiğini düşünüyorum. 25 bin liraya mal ettiğim güneş enerji sistemlerini birkaç yıl içinde ödediğim parayı telafi ediyor. Ürettiğim elektrikle çiftlikte bulunan 40 ineğin sağımı, aydınlatması, sondaj kuyusunu ve ısınmasını rahatlıkla karşılayabiliyorum" dedi. (DHA)

www.mynet.com / haber

08.04.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR