ABD`de GES`lerin %72`si leasingle

2014 yıllında ABD`de kurulan küçük ve orta büyüklükteki GES’lerin %72’si kullanıcıya ait değil, leasing yoluyla finanse edildi.

 

GTM Research, ABD`deki solar yatırımlarının finansman yöntemlerini de içeren bir araştırma yayınladı.

 

"U.S. Residential Solar Financing 2015-2020 başlıklı rapora göre, 2014 yılında ABD`de kurulan 1.2 GW büyüklüğündeki güneş santrali yatırımları leasing veya PPA anlaşmaları yoluyla finanse edildi.

 

Bu santrallerin %72`si leasing yoluyla finanse edilirken, kalan kısmın büyük çoğunluğu yatırımcıların kendisine ait ve finansmanları da kredilendirme yoluyla sağlandı.

 

Raporda yer alan ifadelere göre, ABD`de son 4 yılda özel küçük ve orta ölçekli GES kurulumları, leasing sektörünün yeni çözümler üretmesi nedeniyle hız kazandı.

 

ABD`de 2014`te kurulan GES`leri en çok 3 Leasing şirketi finanse etti. Rapora göre %34 pazar payı ile SolarCity birinci sırada, %12 ile Vivint Solar ikinci sırada ve %10 ile Sunrun üçüncü sırada yer aldı. Pazarda SunPower, NRG Home Solar, Sunnova ve CleanPower Finance Leasing şirketleri de diğerleri...

 

Finansal analist Nicole Litvak "Çoğu GES finansman danışmanlarının çantalarında en az bir tane kredi anlaşması mevcut. ABD`de değişik finansman imkanları sunan yeni bir pazar doğmuş oldu" dedi.

 

GTM Research araştırmasına göre 2020 yılına kadar ABD pazarında çoğu GES`lerin kredi yoluyla finanse edilmesi, leasing yoluyla yapılan kurulumların payının azalması bekleniyor. Finansman yoluyla oluşacak pazar büyüklüğünün 5.2 GW olması öngörülüyor.

http://enerjigunlugu.net

08.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR