RÜZGARDAN PARA KAZANIYOR

Tokatlı iş adamı Ahmet Duran Yalçın, rüzgar gülü ile işletmesinin rekabet gücünü arttırarak, ürettiği elektriğin fazlasını şebekeye satarak ekstra gelir kazandırıyor.

 

Üretim maliyetlerindeki en büyük kalemin elektrik olması nedeni ile iş adamı Ahmet Duran Yalçın proje yaparak işletmesinin bahçesine rüzgar tribünü taktırdı. Geçici kabulün sağlanması ve işletmesine çift taraflı sayaç sisteminin kurulmasıyla birlikte üretim maliyetleri azalan Yalçın, işletmesinin rekabet gücünü arttırdığı gibi fazla ürettiği elektriği şebeke satarak işletmesine ekstra gelir kazandırmaya başladı. İş adamı Ahmet Duran Yalçın, rekabet gücünü arttırıp piyasada yeni bir sektör oluşturmak adına bu projeyi hazırladıklarını ifade ederek, “Bu projemiz Türkiye´de örnek bir proje. Çünkü bu tür lisanssız enerji sistemleri daha henüz Türkiye’de yaygınlaşmış değil. Bunun Türkiye’de ilk olması, Tokat’ta olması özellikle de Yalçın Isı ailesinde olması bizim için gurur verici bir olay” dedi.

 

Yenilenebilir enerjinin çevreci bir enerji olduğunu ifade eden Yalçın, “Yapmış olduğumuz çalışma doğaya kesinlikle hiç zarar vermeden, eko dengeyi bozmadan, tamamen yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturarak üretim yapan bir enerji santrali olduğumuz için çevreye en ufak bir zararımız yok. Çünkü burada ürettiğimiz enerjiyle en azından yüzde 20-30 maliyetimiz daha uygun olacak ve rekabet gücümüz artmış olacak. Maddi anlamda katkısı bizim üretimimize yüzde 40 civarında bir kazanç sağlayacak” diye konuştu.

 

190 bin dolara mal olan sistemin yüzde 18’i yapılan proje aracılığıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe edildiği kaydedildi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

01.09.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR