Alman enerji devinin gözü Türkiye`de

Türkiye gibi pazarlarda büyümek isteyen RWE, Enerjisa`nın satışa çıkarabileceği varlıkları kolluyor.

 

Almanya merkezli enerji şirketi RWE`nin CEO`su Peter Terium, toptan elektrik fiyatlarının düşmesiyle birlikte Avrupa dışındaki Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika gibi piyasalarda faaliyetlerini artırmak istediğini söyledi.

 

Terium Reuters ile söyleşisinde şirketin Sabancı Holding`in iştiraki Enerjisa`nın satışa çıkarabileceği varlıklarla ilgilenebileceğini de belirtti.

 

Sabancı Holding ve Alman E.ON`un yüzde 50-50 ortaklığı olan Enerjisa`nın, portföyünü konsolide etmek ve şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam kurulu güçleri 900 MW olarak planlanan üç hidroelektrik santralinin satışını hedeflediği haberi Reuters`ta Ekim sonunda yer almıştı.

 

Terium, şirketin Türkiye`de yüzde 70 pay sahibi olduğu Denizli`deki doğalgaz santralindeki payını satmayı planlamadığını ve başka santrallerde pay alabileceğini belirtti.

 

RWE`nin Türkiye`de 2020 sonuna kadar elektrik sattığı müşterilerin sayısını 1 milyona yükseltmeyi hedeflediğini belirten Terium, şirketin yeni pazarlarda büyük ölçekli satın almalarla değil, yavaş büyümeyi planladığını ifade etti.

www.dunya.com / şirketler

03.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR