Tescom, elektrik faturasını güneşle düşürecek

Tescom, bugüne kadar kurduğu 100 bin adet kesintisiz güç kaynağını elinde bulunduran firmaların güneş enerjisiyle tasarruf sağlayabileceği bir ürün geliştirdi.

 

Kesintisiz güç kaynağı konusunda 30 yıldır faaliyet gösteren Test A.Ş., `Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik ve Uygulama Tebliği`nin 10 Mart`ta yürürlüğe girmesiyle harekete geçti. Tescom markasıyla üretim yapan firma bugüne kadar kurduğu 100 bin adet kesintisiz güç kaynağını elinde bulunduran firmaların güneş enerjisiyle tasarruf sağlayabileceği bir ürün geliştirdi.

 

Test Tüm Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Moşe Saltiel, bugün kendileri tarafından üretilmiş güç kaynaklarına özel bir ürün geliştirerek güneş enerjisiyle tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirterek, güneş enerjisini elektriğe çeviren cihazla ilgili deneme çalışmalarının tamamlandığını ve ürünün 2 ay içerisinde pazara sunulacağını bildirdi. Saltiel, mevcut güç kaynaklarına güneş desteği ile enerji faturalarını düşürmek için yola çıktıklarını vurguladı.

 

Yenilebilir enerjiyle ilgili yayınlanan tebliğlere değinen Saltiel, "ALTERNATİF enerjilerde 500 kilovata kadar lisansı kaldırdılar. Artık herkes kendi evine, fabrikasına ALTERNATİF enerji sistemi kurabilecek. Bizim de özellikle güneş enerjisiyle ilgili çalışmalarımız var. Ürünlerimiz 2 ay içerisinde piyasaya sunulacak. Biz bu pazara değişik bir yerden girmeye çalışıyoruz. Biz 100 binin üzerinde kesintisiz güç kaynağı kurduk. Bu güç kaynaklarına güneş enerjisiyle enerji tasarrufu sağlayabileceğimizi düşündük. Bu bir fikir olarak ortaya çıktı. Biz de bunun üzerine bir ürün geliştirdik. Elinde bizim güç kaynağımızı bulunduran her firmaya güneş enerji desteği verebilecek duruma getireceğiz. Bu sayede firmaların elektrik faturaları düşmüş olacak" bilgilerini verdi.

 

Çinli firmayla stratejik ortaklık

Güneş panelleriyle ilgili Çin`deki büyük bir firmayla anlaşma yapmak üzere olduklarını vurgulayan Saltiel, Çinli firmanın kendilerini Türkiye`de stratejik ortak olarak görmek istediğini bildirdi.

 

Saltiel, firmanın Türkiye distribütörlüğünü yapacaklarını, onlarla birlikte yapacakları büyük projeler de olduğunu söyledi. Hem Çinliler hem de İtalya`dan iş yaptıkları bir firmayla işbirliği yaparak Türkiye`de anahtar teslimi güneş enerji sistemleri kuracaklarını anlatan Saltiel, "Çinli firma güneş panellerini temin edecek. Bunların Türkiye`de şimdilik üretimi düşünülmüyor. İtalyan firmadan büyük enerji santralleri için gerekli olan elektronik aksamları alacağız. Bu aksamları Türkiye`de üretmeyi planlıyoruz" dedi.

www.istekobi.com.tr

11 Nisan 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR