Hindistan’da 800 köy Solar LED sokak lambaları ile aydınlanıyor

”Günümüzde Hindistan’da 300 milyon kişiye yakın insanın elektrik şebekesine erişimi yok, onların aydınlatma ihtiyacı odun ateşi veya gaz yağı lambaları ile karşılanmak zorunda. Solar aydınlatma sitemleri ile biz onlara sağlıklı, çevre dostu ve ekonomik bir aydınlatmanın ulaşacağına inanıyoruz. Devlet ve özel sektör tarafından yapılacak çalışmalar, aydınlatmanın bu düzensiz kırsal alanlara ulaşmasına yardımcı olur.”

 

Philips Günay Asya Aydınlatma CEO su Harsh Chitale Solar LED aydınlatma konusunda yukarıdaki açıklamayı yapıyor.

 

Titiz, gereksinmeleri zor iki ihale süreci sonunda kazanan Philips, UPNEDA (Uttar Pradesh Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kalkınma Ajansı) ve MANIREDA (Manipur Yenilenebilir Enerji Kalkınma Ajansı) ile solar LED aydınlatma sözleşmelerini yaptı. Hedef, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji dönüşümü.

 

İki proje genelinde Uttar Pradesh bölge köylerinde ve kasabalarda 76.000 den fazla solar LED sokak aydınlatma lambası kullanılıyor.

 

Uttar Pradesh’taki çözüm endüstride ilk; 12W 1200 lümen ve IP66 koruma sınıfı LED armatür, PWM modülasyonu ile %96 dan daha verimli şarj ve LED sürücü devresi beş yıl garanti ile birlikte sunuldu. Bu bir önceki aydınlatma sistemlerine göre suya ve toza karşı dayanıklılık ve aynı zamanda sıcaklık ve zorlu kırsal koşullara karşı daha güvenli bir çözüm demektir.

 

MANIREDA eyaleti başkentin yanısıra solar LED aydınlatma sistemleri köyler ve kasabalar için de gerekli. Ana zorluk dağlık / tepelik bir arazi yapısındaki lojistik oldu. MANIREDA eyaletinde Philips solar LED sokak lambaları 43W ile 3500 lümen ışık sağlıyor. Sistemler güçlü rüzgarlara dayanıklı direk ve ekipman ile özelleştirilmiştir. Ekipmanlar aynı zamanda dinamik hava koşullarında yüksek verimlilik sağlayan MPPT  (Maximum Power Point Charging) şarj regülatörü içermektedir.

www.ledportali.com

17.12.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR