Almanya Nükleer Santrallerini Kapatıp Yerine Rüzgar Tarlaları Kurmayı Düşünüyor

Fukushima nükleer reaktöründe yaşanan felaket, farklı milletlerden binlerce insanın tepkisinin birleşimi olarak küresel nükleer karşıtlık hareketine dönüştü.

 

Faal haldeki 17 nükleer reaktörü istemediklerini söyleyen Alman halkının sesi hükümete ulaştı. Konuya dair açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel nükleer güç olmadan devam etmek için çözümler aradıklarını ve hatta nükleer gücü rüzgar enerjisi ile değiştirmeyi düşündüklerini açıkladı.

 

Yenilenebilir enerji yatırımlarına büyük ağırlık veren ve bu alanda lider ülkelerden biri olan Alman hükümeti nükleer tehlikeden kurtulmak için rüzgar enerjisine daha sıkı sarılacağını açıklayınca bir açıklama da Bundesverband WindEnergie’den geldi.

 

Eğer Almanya çözüme rüzgar tarlaları üzerinden ulaşmak istiyorsa topraklarının %2’sini bu işe tahsis etmek zorunda. Diğer taraftan daha fazla güç veya yatırım alanı gerekirse tek çözüm deniz üstü (off-shore) rüzgar tarlaları olarak görünüyor.

 

Şu anda kurulu gücü 140 teravat/saat (198 gigavat) olan nükleer reaktörlere eş değer enerji üretmek için Almanya’nın mevcut 30 gigavat rüzgar enerjisi gücüne ek 110-120 gigavat toplam kapasiteli rüzgar tarlaları kurulumu yapması gerekiyor.

www.limitsizenerji.com

07.04.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR