“Yenilenebilir Enerji Teknolojileri” eğitimleri başlıyor

Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı Eğitimi Başlıyor.

 

2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı eğitimi başlayacak. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanında 12 Elektrik Öğretmeni ve 6 Elektronik Öğretmeni görev yapacak.

 

Yenilenebilir enerji teknolojileri; rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik üreten küçükve büyük çaplı santrallerin kurulumu, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

Gücünü güneşten alan, hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Yenilenebilir enerji, yeşil enerjidir. Güneş ve rüzgâr yenilenebilir enerji kaynağıdır. Bu teknolojiler ile günümüzde en çok ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi üretilmektedir.

 

Türkiye’de bu sektör hızla gelişmekte ve bu alanda ciddi miktarda kaliteli elemana ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Yenilenebilir enerji teknolojileri alanı, meteorolojik, mekanik, elektronik ve yazılım bilimlerinin kullanılarak elektrik enerjisinin üretilmesi ve endüstriyel kullanım uygulamalarını gerçekleştirecek kalifiye eleman yetiştirmektir.

 

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı Programı’nda;

 

1. Rüzgâr Enerjisi Sistemleri,

 

2. Güneş Enerjisi Sistemleri dalları yer almaktadır.

 

Ülkemizde yenilenebilir enerji teknolojisi alanında kurumsallaşmış birçok sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Bu sanayi kuruluşlarında yenilenebilir enerji alanında istihdam edilmiş iş gücü olmakla birlikte kendi kuruluşlarını işleten meslek elemanları ile birlikte faaliyetlerini sürdürmektedirler. Gelecekte de Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı; sanayinin kalbi, teknolojinin beyni olmaya devam edecektir. Özellikle yeni teknolojilerin kullanılmasıyla birlikte ilgili sektörde yeni dalların oluşması kaçınılmazdır. Halihazırda genişlemeye devam etmekte olan bu sektör çalışma hayatının da en önemli unsuru olmaya kuşkusuz devam edecektir.

 

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, rüzgâr santralleri ve güneş santralleri ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

 

Teknoloji Fakültelerinin lisans programlarına (M.T.O.K. kontenjanı), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu alanlarından Yenilenebilir enerji teknolojileri alanı mezun olan adaylar yerleştirilecektir.

www.istasyongazetesi.com

15.01.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR