GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİNDE FİZİBİLİTE AŞAMASINA GELİNDİ

YASKİ tesislerinin kendi enerjisini üretip aynı anda da bu enerjiyi satarak ek gelir elde eden bir işletme haline dönüştürecek proje için fizibilite çalışmaları başladı.

 

En büyük harcamasını enerji alanında yapan YASKİ buna çözüm üretecek olan güneş enerjisinden tesise enerji sağlama projesi için düğmeye bastı. YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "İller Bankası fizibilite çalışmalarını başlattı. Projeye çok sıcak bakılıyor. 1-2 ay içerisinde bu projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulacak olan rakam ortaya çıkacak. Ardından da ihale aşaması başlar. Bizim burada 2 temel amacımız var. İlk etapta kuracağımız güneş enerji panelleri ile tesisin enerji anlamında kendi kendine yetebilecek bir noktaya gelmesini hedefliyoruz. 2. etapta ise güneş enerji panellerini arttırarak üretilen enerjiyi satmak ve birliğe gelir elde etmek yatıyor" dedi.

 

YASKİ tarafından geliştirilen proje ile tesis kendi enerjisini üreten dünyadaki sayılı arıtma tesislerinden birisi olacak. (İHA)

www.milliyet.com.tr

02.02.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR