Japonya`da ilk kez bir güneş enerjisi santrali internetten satışa çıkarılacak

Japonya’da West Energy Solution İnc. Firmasının, üreticisi olduğu güneş enerjisi santralini internet üzerinden ihaleye çıkaracağı bildirildi. Ülkede böylelikle, bir güneş enerji santralinin ilk kez internet üzerinden satışa çıkarıldığı belirtildi.

 

West Holdings Corp. Şirketinin alt firması olan West Energy Solution’un, 500kW gücündeki güneş enerjisi santralini Yahoo Japan Corp. Şirketinin Yafuoku! online alışveriş sitesinde 12-19 Şubat arası satışa çıkaracağını bildirildi. Santralin başlangıç fiyatının, vergi hariç 161 milyon yen (1 milyon 428 bin 507 dolar) olduğu açıklandı.

 

Güneş enerjisi santrali, Yahoo Japan Corp.’un alışveriş sitesi Yafuoku!’nun ihale sitesi hizmetini sunan Members’ Auction’da satışa çıkarılacak. Santralin ihalesine ise sadece daha önce başvuruda bulunan üyelerin katılabileceği aktarıldı.

 

Başvuruda bulunan seçilmiş üyelere West Energy Solution tarafından gerekli belgeler gönderilerek ülkenin her tarafından ihaleye katılmaları sağlanacak. Enerji santrali gibi bir tesisin online alışveriş sitesi üzerinden ihaleye çıkarılmasının Japonya’da ilk kez uygulandığını belirten WES yetkilisi, şirketin ileride de diğer ürünlerini bu şekilde ihaleye çıkarmak niyetinde olduğunu ifade etti. AYHAN MEMEDOV, SEUL

www.cihan.com.tr

11.02.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR