Xerox, su tüketimini 40 milyon litre azalttı; CO2 emisyonunu yüzde 31 düşürdü

Xerox, iş hedefleri ile çevre ve toplumsal sorumluluklarını bir arada nasıl yürüttüğünü açıklayan, 2011 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nu yayınladı.

 

Xerox dünya genelindeki organizasyonlarında, bir yılda harcadığı su oranını 40 milyon litreden fazla azalttı. Sera gazı emisyonunu da 2002’den bugüne yüzde 31 oranında düşürdü. Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak duyurmaya başladığı Küresel Vatandaşlık Raporu, kurumun iş hedeflerini, sosyal sorumluluklarını, çevre politikalarını ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını ortaya koyuyor.

 

Xerox 2011 yılı küresel vatandaşlık raporunda, müşterilerine, Xerox’un kendisine ve dünyaya yarar sağlayan çalışmalarını örneklerle anlatıldı. 2011 yılı raporu, müşterilere destek, çalışma yerinin iyileştirilmesi, gezegenin korunması ve toplumun gelişimine katkı olmak üzere 4 ana başlıkta sunuldu.

 

Raporun içinde bulunan hissedarlara yönelik yazılan mektupta, Xerox Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ursula Burns; “Yeni Xerox, dünyamızı bulduğumuzdan daha iyi bir şekilde terk etmemiz için kurumlara yardımcı olmak ve gelecekte de varlıklarını sürdürecek organizasyonlar yaratmak için daha iyi bir şekilde donatıldı ve pozisyonlandı. Hizmetlerimizi, müşterilerimizin maliyetlerini azaltmaları, verimliliklerini ve müşteri memnuniyetlerini artırmaları, enerji tüketimlerini düşürmeleri, daha az kağıt kullanmaları ve sınıfının en iyisi çözümler üretmeleri için veriyoruz” dedi.

 

Xerox’un 2011 Küresel Vatandaşlık Raporunda öne çıkan çalışmalar şöyle sıralanıyor:

 

·Xerox, dünya genelinde bir yılda su tüketim oranını da 40 milyon litreden fazla azalttı.

·Sera gazı emisyonu 2009 yılına oranla yüzde 3, 2002 yılından bugüne yüzde 31 oranında azaltıldı.

·Üretim sürecinde doğan uçucu organiklerin emisyonu 2009 yılına oranla yüzde 16 azaltıldı.

·Enerji tüketimi oranı 2002 yılından bugüne yüzde 22 düşürüldü. Haziran 2009’dan itibaren, 2010 yılı içerisinde piyasaya sürülen tüm Xerox ürünleri ENERGY STAR sertifikasına uygun olarak üretildi.

www.geleceginenerjisi.com

17.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR