Aksa Jeneratör`de yeni hedef Afrika ve Hindistan

2019 yılında 600 milyon 2025 yılında 1 milyar dolar ciro hedefi olan Aksa Jeneratör`de yeni hedef Afrika ve Hindistan

 

2015 yılında Türkiye’deki pazar lideri konumunu koruyan Aksa Jeneratör, Amerika ve Çin’deki üretim tesisleriyle Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya gibi büyük pazarlarda bulunan ticaret ağının yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam, Dubai, Çin, Gana, Irak, Güney Afrika, Kazakistan, İngiltere, Cezayir ve Singapur’da bulunan satış ofisleriyle 400 milyon dolar ciroya ulaştı.

 

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker 2016 hedefleri ve planladıkları yatırımlarla ilgili olarak; “Bugün jeneratör deyince Türkiye’de birinci, dünyada ise ilk 5 üretici arasındayız. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2013 yılında 345. sırada iken, 2014 yılında 193. sıraya yükseldik. Bir yıl içinde 152 basamak yükselmek bizim için önemli bir başarı. 2015 yılında yurt içi ve yurt dışında satış ofisi sayımızı artırdık. 2016 yılında ise bu başarıları devam ettirmek istiyoruz. Özellikle yurtdışında emin adımlarla ilerliyoruz. 2016 hedeflerimiz arasında pazar payımızı arttırarak Türkiye ve global pazarda çift haneli rakamlarda büyümeyi öngörüyoruz. 2016’da ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını artırmak ve Aksa’yı farklı ülkelere de duyurmak en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda 2016 yılında özellikle Hindistan ve Afrika ülkelerine yatırım yaparak büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Sürdürülebilirliği çalışmalarının merkezine koyuyor

AR-GE alanındaki çalışmalarının tabanını yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirleyen Aksa Jeneratör dünya endüstrisinin yüzünü çevirdiği, öncelikli konu olarak belirlediği sürdürülebilirliği, çalışmalarının hedefi haline getiriyor. Aksa Jeneratör, dünyanın 7 kıtasına hizmet veren bir firma olarak, dünya standartlarına uygun ve çevreye uyumlu üretim için çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrojen gruplara entegrasyonuyla ortaya çıkarılan hibrit jeneratör projesi, sıfır emisyonlu toz boya, düşük emisyonlu jeneratör grupları üzerine AR-GE çalışmalarını sürdüren Aksa Jeneratör, geliştirdiği kojenerasyon ve trijenerasyon jeneratör sistemleri ile de ekonomik ve çevreci çözümler kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tam donanımlı Ar-Ge merkezi kurulacak

Her zaman değişimin öncüsü olmak için teknolojik yatırımlarını arttırarak ilerleyen Aksa Jeneratör, 2015 yılında yıllık cirosunun yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdı. 2019 yılı sonunda tam donanımlı bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurmayı hedefleyen Aksa, böylelikle sektöründe öncülüğünü tüm dünyaya kanıtlamak ve her zaman inovatif ürünler geliştiren bir yapıya kavuşmak istiyor. Tamamen kendi imkanları ile üretilen ve jeneratör alanında geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen Hybrit Jeneratörlerin yanı sıra kullanıcılara ekonomik ALTERNATİFLER sunan Kojenerasyon ve Trigenerasyon sistemlerini tüm dünyaya ulaştırmayı hedefleyen Aksa, dünyadaki pazar payını daha da yukarılara çekerek Aksa kalitesini geniş kitlelerle buluşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

www.borsagundem.com / haber

28.04.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR