TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İHALEYE HAZIR

Alanya Belediyesi’nin 94 dönümlük alanda hayata geçireceği, Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi’nin yapım işini, 5 Ağustos’ta ihaleye çıkıyor.

 

Alanya Belediye’nin Toslak Mahallesi’ne kurmayı planladığı, GES-1, GES-2 ve GES-3 Enerji üretim tesisinin yapım işi, 5 Ağustos’ta Alanya Belediyesi Oba Ek Hizmet Binası’nda, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 20. maddesine göre belli istekliler ihale yöntemine göre ihale edilecek.

 

180 günde tamamlanacak

Toslak Mahallesi’nde 94 dönümlük alana kurulacak Türkiye’nin en büyük saha projesi olan “Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali” 180 günde tamamlanacak.

 

İhaleyi kazanan firma ile yapılacak sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren ilgili firmaya Alanya Belediyesi tarafından 7 gün içinde yer teslimi yapılacak. Toplam 5 MW olarak planlanan projenin ilk etapta ihale edilecek olan 3 MW’lık kısmın (GES-1, GES-2 ve GES-3) saha kurulumu, yer tesliminden itibaren 180 günde tamamlanacak.

 

“Türkiye’nin en büyük saha projesi”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu büyüklükte güneş enerjisi santralini hayata geçiren ilk ve tek kamu kurumu olduklarını söyledi. Nisan 2016’da Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi (CLK) ile Güneş Enerji Santrali Projesi’nin bağlantı protokolünü imzaladıklarını hatırlatan Başkan Yücel, “Projenin kurulumunu yapacağımız arazi için gerekli izinleri aldık. 5 Ağustos’ta da projenin GES-1, GES-2 ve GES-3’ten oluşan ilk etaplarının yapım işini ihale edeceğiz. Toplamda 5 MW gücündeki GES Projesi için yola çıkan Belediyemiz, ilk etapta projenin 3 MW elektrik üretecek ihalesini yapacak. Projenin tamamı (5 MW) gerçekleştirildiğinde ise Türkiye’nin kamu alanındaki en büyük GES Projesi olacak. Projenin son aşamasına geldik; ihale ile saha kurulum çalışmalarına başlayacağız. Akdeniz Bölgesi’nde güneş enerjisi santralini hayata geçiren ilk ve tek kamu kurumu olmak bizlere gurur veriyor. Bu çalışmalar Alanya Belediyesi’nin geleceğe dönük güçlü yatırımlar ve işler yaptığının kanıtıdır” dedi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

25.07.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR