Eski ampuller değiştirildi bir yılda 3.5 milyon kilovat saat tasarruf sağlandı 

 

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, enerji verimliliği için kentteki kamu kurumlarında 58 bin 900 eski tip ampulün değiştirildiğini, böylece yılda 3.5 milyon kilovat saat tasarruf sağlandığını bildirdi. 

 

Yüksel, Antalya Valiliği nin Enerji Verimliliği Yılı nedeniyle Haşim İşcan Kültür Merkezi nde düzenlediği programda, enerji verimliliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yüksel, enerji verimliliği konusunda en çok gençlere ve çocuklara güvendiğini vurguladı.

 

Yüksel, Antalya da güneş enerjisinin önemine işaret etti. Güneş panelleriyle konutların enerji ihtiyaçlarının karşılanabileceğine dikkati çeken Yüksel, şunları kaydetti: "Antalya nın yaz aylarında 24 milyon kilovat saat günlük enerji ihtiyacı var. Manavgat ve Kepez de, ancak 4 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretiliyor. Mücavir kentlerden ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi toplanarak Antalya ya aktarılıyor. Antalya Enerji Verimliliği İl Koordinatörü, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu da Valilikteki 683 ampulün, tasarruflu olanlarıyla değiştirildiğini belirtti. Loğoğlu, bu sayede 105 bin kilovat saat ve 20 bin YTL tasarruf edildiğini kaydetti. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da toplantıdan sonra Antalya daki okullarda 265 bin öğrenciye tasarruflu ampul dağıtıldığını bildirdi.

AA 24 Aralık 2008, Çarşamba

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR