Mustafa Sandal röportajından …

 

Evrene kulak veren, Evrene nasıl bir enerji yayarsan onu çağırıyorsun diyen bir sanatçısın. Peki insanoğlu, son dönemde evrene nasıl bir enerji yayıyor?

 

Kirli bir enerji yayıyor. Ben cennetle, cehennemin de bu dünyada mevcut olduğuna inanıyorum ve insanoğlunun alışkanlıkları, insanoğlunun düşüşleri, hal ve tavırları yüzünden cenneti de, cehennemi de burada yaşayacağız ve yaşıyoruz da. Isı 5-10 derece daha artarsa cehenneme gitmemize gerek kalmayacak. O zaten bize gelmiş olacak.

 

Küresel ısınmayla mücadele konserleri vereceksin. 4 Ağustos’ta Çeşme’de başlayıp, 30 Ağustos’ta İstanbul’a uzanacak konserler bunlar... Ne gibi mesajlar vermek istersin?

 

Konsere gelen herkese bir fidan hediye edeceğiz. Onlar adına bir fidan dikilecek. Bir kere başta karbon tüketimimizi kontrol altına almalıyız. Bir örnek; mesela üç kişilik bir aileyiz, üç tane araba olmaması lazım. Ailenin o bir arabası, üç kişiye hizmet edebilmeli, toplu taşımayı kullanmalıyız. Enerji şekillerini düşünmeliyiz, bu güneş enerjisi olabilir, termal enerji olabilir ama öncelikle kafamızı değiştirmemiz lazım.

 

Senin de cip kullanman eleştirilmişti...

 

Ben cip kullanmıyorum. Sattım, çok oldu. Kendi karbon tüketimimi düşünmeye başladım. Benim de değiştirmem ve vazgeçmem gereken çok şey var hayatımda.

 

genckolik.net

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR