Hollanda da güneş enerjisine 88 milyon avro destek …

 

Hollanda, “ güneş paneli sistemi " kuracaklar için bu yıl 88 milyon avro maddi destek sağlayacak.

 

Hollanda hükümeti, konut ve işyerlerinin enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak üzere “ güneş paneli sistemi " kuracaklar için bu yıl 88 milyon avro maddi destek sağlayacak.

 

Ekonomi Bakanı Maria Van der Hoeven, yaptığı açıklamada, güneş panelleriyle elektrik üretilecek sistemi kurmak isteyenlerin, 6 Nisan;dan itibaren başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

 

Verilen bilgiye göre, bir konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak sistemin maliyeti yaklaşık 11 yıllık elektrik tüketimi masrafına denk düşüyor. Bir konut yılda ortalama 3500 kilowatsaat elektrik tüketiyor ve bu sistemin kuruluş maliyeti de 20 bin avro dolayında bulunuyor. Güneş panellerinin ortalama ömrü ise 25 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Güneş paneliyle elektrik enerjisi edinmede en büyük sıkıntı, panellerin geniş yer tutması. Hükümet 100 kilowatsaate kadar elektrik enerjisi üretecek paneller için bu desteği sağlıyor. 100 kilowatsaat enerji üretecek bir panel de dört tenis sahası genişliği kadar yer kaplıyor. Bu nedenle sistem daha çok konutlar yerine işyerleri için tercih ediliyor.

 

Hollanda;da geçen yıl toplam 8 bin kişi ve kuruluşun güneş paneli sisteminin kurulması amacıyla hükümetin sağladığı destekten yararlandığı kaydedildi.

 

27 Mart 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR