Güneş Enerjisi 09 Sonuç Raporu ...

Alanında ülkemizin ilk ve tek fuarı olan 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri 2009 Fuarına toplam 114 katılımcı firma iştirak ederken, 17.293 ziyaretçi de fuarı gezdi.

 

26 Şubat - 01 Mart 2009 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi 10. salonda düzenlenen 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı 2009 başarı ile gerçekleştirildi. İstanbul Fuar Merkezi nde düzenlenen fuar, kapılarını 26 Şubat 2009 Perşembe günü ziyaretçilerine açtı. Saat 12.00 de gerçekleşen fuarın açılışı İhlas Holding Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Yavuz Özgün, Polistren Üreticileri Derneği (PÜD) Genel Sekreteri Murat Kenet ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından fuarı dolaşan Bakan Güler ve beraberindeki heyet sergilenen teknolojileri inceleyerek, katılımcılardan bilgi aldılar. Ayrıca, Tunçmatik ve Kyocera nın sponsorluğunda gerçekleştirilen fuar kapsamında, Gira Solar ın katkısı ve güneş enerjisiyle beslenen ses sistemi ile düzenlenen konser de heyet tarafından ilgiyle takip edildi. Alanında ülkemizin ilk ve tek fuarı olan 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri 2009 Fuarı na toplam 114 katılımcı firma iştirak ederken, 17.293 ziyaretçi de fuarı gezdi. Türkiye de faaliyet gösteren güneş enerjisi sistemleri üreticisi ve satıcısı firmaların katılımcı olarak iştirak ettiği fuarda, ziyaretçi kalitesi anlamında da büyük başarılara imza atıldı. Yalnızca profesyonel ziyaretçilerin gezdiği fuar da, son alıcılar dikkat çekti. Katılımcı firmaların kalitelerini artırma, marka olma, yeni pazarlarla tanışma yönündeki istekleri, İhlas Fuarcılık ın fuar düzenleme konusunda gösterdiği başarılar ile birleşmiş ve fuar başarı ile gerçekleştirilmiştir. Fuar bünyesinde yapılan etkinlikler ve konferans programları da sektör tarafından ilgiyle takip edilmiştir. Fuar, gerek doğru ziyaretçiye ulaşma konusunda gerekse etkinlik anlamında gösterdiği başarılar ile katılımcı firmaların memnuniyetini kazandı. Güneş Enerjisi Fuarı, gelecek senelerde ülkemizin en hızlı gelişen sektörlerinden biri olacağının da sinyallerini verdi. Fuarın ardından, 25 - 28 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 3. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı nın beklentisine girilmiş ve gerek şirketimiz gerekse de katılımcılarımız daha büyük hedefler için çalışmalarına başlamışlardır.

 

FUARIN DUYURULMASI - İŞBİRLİKLERİ

2. Güneş Enerjisi Teknolojileri 2009 Fuarı na yönelik gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarından bazıları aşağıda belirtildiği gibidir:

 

Yukarıda da belirtilmiş olan dergiler; Ana Basın Sponsorları Güneş Enerjisi Dergisi ve Sun & Wind Energy, Yapı Malzeme, Nalbur Teknik, Boru, Kalıp, Hi-Tech, Medikal Teknik, Matbaa Teknik, Dijital Teknik, Konfeksiyon Teknik, Automotive Export, Made in Turkey, Tekstil Teknik aracılığı ile tüm Türkiye deki sektör mensuplarına ulaşmak mümkün oldu.

 

Şirketimizin de bağlı olduğu İhlas Holding medya kuruluşlarından TGRT Haber de reklam çalışmaları, TGRT FM ile fuar reklam spotları ve Türkiye Gazetesi nde fuar ilanları yeterli miktarda yer almıştır. Güneş Sistemleri için, dünyanın en ünlü fuarları ziyaret edilerek ziyaretçi pazarlaması yapıldı ve yabancı ziyaretçiye yönelik kampanyalar düzenlendi.Türkiye nin muhtelif illerinde tüm katılımcı ve ziyaretçi firmalara davetiye ve afiş dağıtıldı.

 

Sanayi ve Ticaret Odaları ile Sivil Toplum Kuruluşları ndan gereken destek alındı. 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri 2009 Fuarı nın aldığı hem yurt içi hem yurt dışı destekler, Türk güneş enerjisi sektörünü uluslararası  pazarlar ile tanıştırmayı başardı. Ana sponsorluğunu TUNÇMATİK ve KYOCERA nın birlikte yaptığı 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, konusuyla ilgili dernekler tarafından da tam destek gördü. ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI başta olmak üzere, TEMA VAKFI (Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı), ÇEVKOR (Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı), TEMİZ DÜNYA,  GÜNEŞE DERNEĞİ, SUN&WIND ENERGY, HESİAD (Hidroelektrik Santralleri Sanayi İş Adamları Derneği), EPA (Enerji Profesyonelleri Derneği), Kayseri Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası ve TEMİZ DÜNYA DERNEĞİ fuar esnasında gerçekleştirecekleri çalışmalarla, faaliyetleri hakkında sektörü bilgilendirdi. Tüm bu desteklerin yanı sıra; 9 Eylül Üniversitesi, Sakarya Üni.- Saitem, Sakarya Üni.- Entek ve Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü, kendi tasarladıkları güneş arabaları ve çeşitli etkinliklerle 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı nda gövde gösterisi yaptı.

 

2. Güneş Enerjisi kapsamında bir ilk de gerçekleştirildi. Moğollar grubu üyesi müzisyen Taner Öngür, Gira Solar ın katkılarıyla fuarda bir konser verdi. Serap Yağız + Suların Uğultusu isimli albümlerini fuarın açılışı ardından seslendirdiler. Fuarda yer alan konserin asıl teması; tamamen güneş enerjisiyle beslenen bir ses sistemi ile çalışıyor olmasıydı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler in de ilgi ile izlediği etkinlik, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Fuar davetiyesi olarak toplam 250.000 Adet davetiye dağıtılmıştır. Bunun 170.000 adeti İhlas Fuarcılık faaliyetleri ile, geri kalanı ise katılımcıların müşteri davetleri şeklinde gerçekleştirilmiştir. Yüz yüze pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Katılımcı firmalar tarafından davetiye gönderileri yapılmıştır. Afiş, pano, pankart ve diğer tanıtım faaliyetleri uygulanmıştır. Sektör tarafından ilgiyle takip edilen, web siteleri ve sektörel dergiler fuarın tanıtımına destek sağladılar. Ve tüm bunların haricinde MEDYA ÇALIŞMASI ile ulusal ve yerel tüm TV, Radyo, Gazete ve dergilerde fuar öncesi, fuar açılışı ve sonrası olmak üzere haberlerimizin ve reklamlarımızın başarılı bir şekilde yer almasıdır. Bu amaçla;

 

Gazeteler:

Hürriyet, Sabah, Türkiye, Dünya, Akşam, Güneş, Tercüman, Milli Gazete, Yeni Şafak, Star ve  TGRT Haber gibi ulusal gazetelerle çalışılmıştır.

 

Radyolar:

Radyo K, Radyo Klas, Radyo İlaç (Şahin), Tgrt Fm, Marmara Fm, Karma Türk, Radyo 7, Lokum Fm, Melodi Fm, Lokum Türk.

 

Tv ler:

Tgrt Haber, Tgrt Euro.

 

Dergiler:

Elektrokent Perpa Dergisi, Enerji Dergisi, Steel Orbis, DTK Dergisi, Lighting Magazine, Tesisat Dergisi, Doğa Yayıncılık, Gas&Power, Enerji Petrol&Gaz, Yapı Malzeme, Nalbur Teknik, Boru, Kalıp, Medikal Teknik, Ortopedi Teknik, Hi-Tech, Tarım Teknik, Matbaa Teknik, Dijital Teknik, Güneş Enerjisi, Konut Trendy, İdtm Bültenleri.

 

Yabancı Dergiler:

Photon International Magazin, Sun&Wind Energy

 

Web Siteleri

www.yapionline.net, www.mobilyaweb.com, www.insaatforumu.com, www.yapirehberi.com, www.arkitera.com, www.fuarplus.com www.insaatyapimarket.com, www.haberler.com, www.boyex.com, www.ihaleci.com, www.yapikariyer.net, www.yalitim.com, www.evdose.com, www.fuartakip.com, www.fuarz.com, www.dekorturkiye.com, www.plenusfuar.com, www.turisttv.com, www.kadikoygazetesi.com, www.wtcistanbul.net, www.insaatara.com, www.turizmdebusabah.com, www.istoc.com.tr, www.kobiklinik.com, www.webrehberi.net, www.1insaat.com, www.sondakika.com, www.sanayiden.com, www.insaatofisi.com, www.fuarrehberi.net, www.turkiyegazetesi.com.tr, www.insaatdergisi.com, www.tarimmerkezi.com, turk.internet.com, www.iha.com.tr, www.kartalgazetesi.com, www.yesilyurtgazetesi.com, www.haberx.com, www.tgrthaber.com.tr, www.netgazete.com, www.yatırımlar.com, www.yapimagazin.com, www.yapikariyer.net, www.ihale.net, www.insaatforumu.com, www.yapisal.net, www.petroturk.com.

 

Yabancı Web Siteleri

www.photon.de,

www.sunwindenergy.com;

www.auma.de,

www.biztradeshows.com,

www.photon-magazine.com,

www.epia.org,

www.expofairs.com,

www.eventseye.com,

www.vantagetradeshows.com,

www.expodatabase.com,

www.expoprometer.com

 

İSTATİSTİK

ZİYARETÇİ ve KATILIMCI

2. Güneş Enerjisi Teknolojileri 2009 Ziyaretçi Sayısı: 17.293

 

Günlere Göre Ziyaretçi Dağılımı:

1. gün: 3.125

2. gün: 4.601

3. gün: 5.275

4. gün:  4.292

 

TOPLAM: 17.293

 

Yabancı Ziyaretçi Dağılımı:

Orta Doğu Ülkeleri: 230

Avrupa Ülkeleri: 554

Rusya ve T.Cumhuriyetleri: 371

Afrika Ülkeleri: 133

Diğer: 307

 

TOPLAM: 1.595

Fuar Katılımcı Firma Sayısı : 114

Yabancı Katılımcı Sayısı : 18

 

Ziyaretçi Dağılımı:

Güneş Enerji Üreticileri

Montaj Atölyesi Sahipleri

Yöneticiler

Teknisyenler

Mühendisler

Elektrik Mühendisleri

Endüstri Mühendisleri

Makine Mühendisleri

Maden Mühendisleri

Yetkili Servis Görevlileri

Kamu Sektörü - Belediyeler

Müteahhitler ve Kooperatifler

Turizm İşletmeleri - Oteller

Dağıtım, Ticaret ve Hizmetler

Toptancılar

İhracatçılar

İthalatçılar

Distribütörlükler

Temsilcilikler

Satın Alma Yetkilileri

Ambalaj

Geri Dönüşüm…

Norm Enerji Sistemleri Ltd.
Norm Enerji Sistemleri Ltd.
Norm Enerji Sistemleri Ltd.
Norm Enerji Sistemleri Ltd.
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR