ORKÖY den kredi desteği …

 

Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü ne bağlı ORKÖY tarafından, orman içi köylerinde bulunan vatandaşlara, çeşitli krediler verilerek, ormanlardan ağaç kesilmesi en aza indirilmeye çalışılıyor.

 

Amaç, orman tahribatını azaltmak …

Ormanları korumak amacıyla vatandaşlara verilen krediler hakkında bilgi veren Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü ORKÖY Afyonkarahisar Şube Müdürü Vedat Yayın, orman içi köylerde bulunan vatandaşlara güneş enerjisi kredisi, süt sığırcıcığı kredisi ve süt koyunculuğu kredisi adı altında çeşitli krediler verdiklerini söyledi. Kredilerdeki amacın orman tahribatını azaltmak olduğunu belirten Vedat Yayın, "Bunlardan bir tanesi güneş enerjisi kredisi. Vatandaşların sıcak su ihtiyacını güneş enerjisinden karşılaması için faizsiz olarak güneş enerjisi kredisi veriliyor" dedi.

 

Güneş enerjisine sıfır faizle 1350 TL

2008 yılında 180 aileye 234 bin TL tutarında güneş enerjisi kredisi verildiğini belirten ORKÖY Şube Müdürü Yayın, kredi verilen köylerin ise Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı kurumlarca ortaklaşa belirlendiğini söyledi.

 

Yayın, belirlenen köyde isteyen herkese güneş enerjisi kredisinin verildiğini söyledi. Yayın, "Buradaki amacımız vatandaşların odun kullanımını azaltmak ve ormanlardan ağaç kesilmesini en aza indirmek. Birde köylülerin ek gelir imkanlarına kavuşup, ormanlara zarar vermemesi için natif gelir kaynakları olarak düşük faizli süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu için kredi veriyoruz. 2008 yılında 26 aileye 214 bin 922 TL tutarında kredi verdik. 2009 yılında ise 30 aileye bu krediyi vermeyi planlıyoruz.

 

Yine 2009 yılında 150 aileye güneş enerjisi kredisi vermeyi hedefliyoruz.

Güneş enerjisi kredisi faizsiz olarak her bir aileye 1350 TL ve süt sığırcılığı kredisi ise düşük faizli olarak her bir aileye 8 bin 500 TL dir."ifadelerine yer verdi.

14.05.2009 / afyonhaber.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR