iPhone 6 Wireless şarj edilebilecek mi?

Apple rekabette önde kalabilmek için yenilikçi yollar aramaya devam ediyor. Gelecekteki iPhone’larda kablosuz şarj imkanı sağlamak için ilk hareketini patent başvurusu olarak yaptı.

 

2009 yılındaki Teknoloji Eğlence ve Tasarım konferansında WiTricity adlı şirket kablosuz şarj ile ilgili teknolojisinden bahsetmiş hatta patent başvurularının yapıldığını açıklamıştı. Bununla beraber Apple bu firma ile irtibata geçerek gelecek için anlaşma yolları arayacakmış.

 

Bu teknoloji geçmişte denenmiş fakat iyi sonuçlar alınamamıştı. Çünkü kablosuz şarj edebilmek için bir stand ile temas ettirmek gerekiyordu.

 

Apple`ın iPhone 6 için bu teknolojiyi kullanması Amerika`da spekülasyon olarak değerlendiriliyor. Benim fikrim; bu saatten sonra hele ki iPhone 5ten sonra nasıl bir yenilik yapılırsa telefon ön plana çıkar gündemde kalır dersek, Wirelless ile Şarj buna verilecek en güzel cevap olur.

 

Apple`ın Wirelless şarj patenti söylenti duradursun, ama bir gerçek varki 3D ve güneş enerjisi ile çalışan cihaz patenti tüm haklarıyla Steve Jobs`un elinde bulunuyor.

www.teknokulis.com

14 Temmuz 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR